SEGRE

PANORAMA

Un menor detingut durant la vaga denuncia mals tractes de la policia

Querella contra els agents que el van arrestar a Barcelona || Segueixen entre reixes 27 participants en les protestes per la sentència

El jove detingut a la vaga, assegut a la dreta, ahir.

El jove detingut a la vaga, assegut a la dreta, ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guillem, un menor de 16 anys que va ser arrestat durant les protestes que es van produir al davant de la prefectura de la Policia Nacional a la Via Laietana de Barcelona durant la vaga general del 18 d’octubre amb motiu de la resposta independentista a la sentència del Tribunal Suprem contra l’1-O, va anunciar ahir que ha presentat una querella contra els agents que el van detenir per un delicte contra les garanties constitucionals, un altre de lesions lleus, un altre contra la integritat moral i un altre de tortures. Norma Pedemonte, advocada del col·lectiu Alerta Solidària, que exerceix la defensa de l’adolescent, que està acusat d’atemptat contra l’autoritat i desordres públics, va explicar que els vuit policies nacionals que van participar en la detenció van violar de forma “directa i flagrant” els drets del jove. A més de la lletrada, van comparèixer també davant de la premsa, en un acte públic a Sant Cugat del Vallès, el mateix Guillem, acompanyat dels seus pares. “En un país democràtic, la policia no humilia ni es burla d’un xaval de setze anys”, va sentenciar el progenitor.

El menor, en una carta en la qual explica la seua versió dels fets, va manifestar que estava guardant un paquet de mocadors a la motxilla quan els agents se li van tirar a sobre. “Només recordo cops, ràbia i molta por”, va confessar, alhora que va relatar com “em van portar dins de la comissaria entre insults, com si fos un terrorista, i ja a dins de l’edifici em van pegar i em van humiliar”.

L’adolescent relata que, a l’interior de la prefectura policial, els agents li van “pegar” i “humiliar”

Per la seua banda, el portaveu d’Alerta Solidària, Xavier Pellicer, va manifestar que encara segueixen entre reixes 27 dels detinguts durant les mobilitzacions que van succeir la sentència del procés. Pellicer va denunciar que “la violència i la brutalitat policial no va ser cosa d’uns agents, sinó que la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra van actuar de manera premeditada”.

La Junta Electoral no desallotja l’acampada a plaça Universitat

La Junta Electoral barcelonina va decidir ahir no ordenar el desallotjament de l’acampada d’estudiants de la plaça de la Universitat, que protesten contra la sentència de l’1-O contra els líders independentistes. D’aquesta manera, va desestimar la denúncia presentada per Ciutadans. Tanmateix, la Junta Electoral sí que exigeix que diumenge vinent els participants en l’acampada s’abstinguin d’“efectuar actes de proselitisme electoral amb els electors i que no pertorbin l’accés al col·legi” que hi ha en aquest espai públic del centre de Barcelona. Així, demana que no s’obstaculitzi als electors arribar al col·legi.

tracking