SEGRE

POLÍTICA FRANÇA

Macron vira la política migratòria cap a la dreta per combatre Le Pen

El Govern francès vol limitar la cobertura mèdica dels demandants d’asil || Pretén posar en marxa quotes anuals per als treballadors immigrants

El president francès, ahir durant una reunió amb el seu homòleg xinès Xi Jinping a Pequín.

El president francès, ahir durant una reunió amb el seu homòleg xinès Xi Jinping a Pequín.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president francès, Emmanuel Macron, vol endurir la política migratòria a França amb noves restriccions en les prestacions sanitàries o quotes per als permisos de treball, per intentar treure arguments a la líder ultradretana, Marine Le Pen, de cara a les eleccions del 2022. L’Administració va aprovar un paquet de vint mesures que, en paraules del primer ministre, Édouard Philippe, tenen l’objectiu de “reprendre el control de la nostra política migratòria”.

Amb l’argument de lluitar contra el frau i els abusos, París endureix les prestacions sanitàries per als immigrants en situació irregular i els demandants d’asil, una cosa que ha suscitat crítiques entre l’esquerra i fins i tot a les files del partit governant.

Entre les mesures contra aquests “abusos” proposen limitar la cobertura mèdica per a demandants d’asil a l’atenció d’urgència durant els tres primers mesos des que presenten la seua sol·licitud o deixar d’oferir aquesta cobertura completa sis mesos després que expiri el permís de residència d’un immigrant que s’ha quedat a França, en lloc de l’any al qual tenen dret actualment. Una altra de les grans innovacions del dispositiu és la posada en marxa d’un sistema de quotes anuals per a la immigració professional que respongui a les “necessitats no cobertes” en mà d’obra a cada regió.

Philippe va subratllar que aquests “objectius quantitatius” no es fixaran per nacionalitats, sinó en funció dels oficis que busquen les empreses i per als quals no es trobin candidats a França. L’Executiu de Macron va llançar altres missatges de fermesa pel que fa a la immigració, com la voluntat de vincular una part de l’ajuda al desenvolupament, tant la francesa com l’europea, al compromís per part dels països receptors d’acceptar als seus nacionals expulsats de territori francès. Aquestes mesures, que han estat durament criticades per part d’organitzacions humanitàries, són vistes d’una banda dels francesos com un intent del partit de Macron per atreure el vot de la ultradreta de cara als comicis presidencials que se celebraran el 2022.

tracking