SEGRE

CORRUPCIÓ ANDALUSIA

Chaves planta la comissió d'investigació “electoralista”

L’expresident de la Junta es nega a parlar al Parlament andalús || Susana Díaz i José Antonio Griñán ni hi assisteixen

L’expresident de la Junta d’Andalusia Manuel Chaves, al sortir de la comissió ahir.

L’expresident de la Junta d’Andalusia Manuel Chaves, al sortir de la comissió ahir.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Junta d’Andalusia Manuel Chaves es va negar ahir a declarar davant la comissió parlamentària que investiga les irregularitats a la Fundació Andalusa Fons de Formació i Ocupació (FAFFE) argumentant que la seua citació era una “manipulació i instrumentalització” electoral al convocar-se en plena campanya electoral. Per aquesta raó va decidir abandonar la sala no sense abans mantenir una acalorada discussió amb el president de la comissió, Enrique Moreno (Cs), que li va insistir que romangués a la sala. La insolència de Chaves va ser durament criticada pel PP-A, Cs i Vox, que fins i tot van anunciar que el denunciaran a l’entendre que ha pogut incórrer en un “delicte de desobediència” per la “incompareixença” a l’òrgan parlamentari.

Per la seua part, ni l’expresidenta de la Junta i secretària general del PSOE-A, Susana Díaz, ni el també expresident de la Junta José Antonio Griñán es van presentar a la comissió al·legant que no van rebre cap citació.

La comissió investiga una fundació creada el 2003, sota el mandat de Manuel Chaves, i dissolta el 2011, quan la Junta la presidia José Antonio Griñán. La Faffe acumula despeses per 55,6 milions d’euros sense justificar, segons assenyala un informe de la Cambra de Comptes.

tracking