SEGRE

REGNE UNIT POLÍTICA

Johnson demana el vot als escocesos contraris a un referèndum

El primer ministre britànic ahir, al visitar una fàbrica de te.

El primer ministre britànic ahir, al visitar una fàbrica de te.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre britànic, el conservador Boris Johnson, va iniciar ahir el segon dia de campanya de cara a les eleccions del 12 de desembre a Escòcia, on va apel·lar al vot per intentar augmentar els 13 escons que els tories van obtenir als comicis del 2017. El premier va argumentar que només el vot a la seua formació aconseguirà que es compleixi el Brexit i evitarà que es convoqui un nou referèndum d’independència a la nació històrica. Va assegurar que el laborisme de Jeremy Corbyn “ballaria al ritme” de l’independentista Partit Nacionalista Escocès, la líder del qual, Nicola Sturgeon, ha dit que si treu un bon nombre d’escons al Parlament britànic, on ara són la tercera força amb 35, demanarà un altre referèndum.

D’altra banda, tant els conservadors com l’oposició laborista van apostar per elevar la inversió pública durant la següent legislatura fins a nivells que no s’han mantingut de manera continuada al Regne Unit des dels anys setanta. Els tories preveuen incrementar la despesa del sector públic en 22.000 milions de lliures a l’any, mentre el laboristes van prometre 55.000 milions.

En un altre ordre de coses, el partit Liberaldemòcrata va arribar a un pacte amb els nacionalistes gal·lesos del Plaid Cymru i amb el partit Verd per presentar un únic candidat proeuropeu en un total de seixanta circumscripcions.

tracking