SEGRE

ELECCIONES

El PP descarta facilitar la investidura de Pedro Sánchez

S’erigeixen com l’“única alternativa” per acabar amb el bloqueig || Demana als socialistes una “disculpa” per la repetició electoral

El secretari general del PP, Teodoro García Egea.

El secretari general del PP, Teodoro García Egea.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tan sols un dia després dels comicis generals, el secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, va manifestar ahir que el programa del seu partit és “incompatible” amb les propostes del PSOE i que per aquesta raó no s’abstindrà en una possible investidura del seu líder, Pedro Sánchez, i va manifestar que els populars “són l’alternativa”. El dirigent del PP, que es va mostrar “notablement satisfet” amb el resultat electoral del seu partit després d’aconseguir passar dels 66 als 88 diputats, va criticar que Sánchez portés el país a una repetició de comicis per “un plebiscit personal” i un “referèndum” cap a la seua mateixa figura.

Egea va subratllar que el líder socialista va convocar eleccions pensant que estava en el mateix escenari que Mariano Rajoy el 2015 i “ha perdut tres escons”, ja que és “incapaç” d’arribar a acords i va assegurar que ha de plantejar-se si s’ha d’apartar davant de la situació creada. “No aconsegueix arribar a acords i estem pitjor del que estàvem: algú ha de pagar-ho”, va manifestar.

Els populars creuen que l’auge de Vox pot ser un problema al reagrupament del centredreta

En els mateixos termes es va expressar el vicesecretari de Comunicació dels populars, Pablo Montesinos, que va assenyalar en una entrevista a la cadena de televisió Telecinco que Sánchez “ha de marxar per superar el bloqueig” ja que, segons la seua opinió, les eleccions han demostrat que “el PP és l’alternativa i lidera el centredreta amb un projecte moderat” i “centrat en les preocupacions reals dels espanyols”.

Montesinos també va lamentar que el ministre de Foment en Funcions, Jose Luis Ábalos, durant la seua compareixença d’ahir no demanés “disculpes per empitjorar els resultats després de portar els espanyols a una repetició electoral”.

El responsable de Comunicació del PP, va refusar fer valoracions sobre l’ascens de Vox i es va limitar a assenyalar que el Partit Popular “està fort” i “dempeus”. “Som l’única alternativa real a Sánchez. Som la referència del centredreta”, va asseverar.

No obstant, diversos dirigents del PP van coincidir a assenyalar que l’ascens fulgurant de Vox els crea “un problema” al Congrés perquè el partit de Santiago Abascal buscarà posar en un compromís Pablo Casado, marcar la iniciativa i forçar el PP a retratar-se en cada iniciativa. A més, van assegurar que l’empenta de la formació verda allunya el reagrupament del centredreta.

tracking