SEGRE

El Parlament aprova la moció sobre l'autodeterminació i el TC suspèn l'acord per tramitar-la

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent.

El Parlament aprova la moció sobre l'autodeterminació i el TC suspèn l'acord per tramitar-laEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament de Catalunya ha aprovat una moció en la que expressa la seua "voluntat d’exercir de forma concreta el dret a l’autodeterminació", amb els vots a favor de JxCat, ERC i la CUP, i l’abstenció dels comuns, en un debat marcat per les crítiques de Cs, PSC i PPC al text i els advertiments del Tribunal Constitucional.

Els tres grups han intentat sense èxit frenar el debat i votació del text, iniciativa de la CUP, després que el president del Parlament, Roger Torrent, decidís avançar el ple perquè es pogués votar la polèmica moció sobre autodeterminació abans que acabés la reunió del Tribunal Constitucional.

En aquest sentit, el TC ha acordat per unanimitat anul·lar dos acords de la Mesa del Parlament relatius a una moció sobre autodeterminació que la cambra catalana ja ha votat, i ha advertit per quarta vegada el seu president, Roger Torrent, del risc penal de desobediència.

El TC ha admès a tràmit els dos incidents d’execució de sentència interposats pel Govern espanyol i ha anul·lat l’admissió a tràmit d’una moció sobre autodeterminació plantejada per la CUP que, tanmateix, ja ha estat votada al Parlament després del canvi de l’ordre del dia aprovat amb els vots de les forces independentistes.

Amb aquesta és la quarta vegada en poc més d’un mes que el TC avisa Torrent, al secretari general del Parlament i als membres de la Mesa a petició de l’Executiu.

tracking