SEGRE

La policia francesa carrega contra els manifestants de Tsunami Democràtic

Els Mossos d'Esquadra donen una hora als manifestants perquè retirin els cotxes de la frontera a la Jonquera

La policia francesa carrega contra els manifestants de Tsunami per portar-los cap al punt fronterer

La policia francesa carrega contra els manifestants de Tsunami per portar-los cap al punt frontererACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia francesa carrega contra els manifestants a la Catalunya del Nord per portar-los cap al punt fronterer. Els agents avancen donant cops de porra als concentrats que es posen al davant, i alguns han rebut impactes al cap. Cap a les 8 del matí, desenes d'antiavalots han arribat a aquest punt de tall i s'han posat en formació, disposats a actuar. Els manifestants s'han assegut a terra. Els agents han començat a desallotjar-los un a un, enviant-los cap a la frontera, però després han utilitzat el gas pebre i han acabat carregant. Hi ha moltes barricades i fogueres a l'autopista que dificulten l'actuació policial. El Tsunami Democràtic fa una crida perquè la ciutadania s'apropi a la frontera i mantingui el tall.

Els concentrats criden consignes com 'Som gent de pau'. Els antiavalots també desallotgen les persones que estan al carril dret, amb els cotxes i els camions, i dues grues estan preparades per retirar els vehicles.

La policia francesa ha advertit els manifestants, que estaven asseguts a la carretera, que procedirien al desallotjament de la via, i cap a les 8 hores d'aquest dilluns ha iniciat una actuació per retirar els manifestants, que s'agafaven entre ells per evitar-ho.

Durant l'actuació s'ha llançat gas lacrimogen als manifestants, que han retrocedit en direcció sud cap a la zona en la qual està instal·lat l'escenari.

Un equip de mediació dels Mossos d'Esquadra s'ha atansat als manifestants situats en La Jonquera, en una conversa en la qual ha intervingut la diputada d'ERC al Congrés, Marta Rosique. Rosique ha demanat d'establir un termini de temps que permeti desallotjar els vehicles que bloquegen l'autopista, i els Mossos han dit que els conductors tenen una hora per retirar-los, altrament els trauran amb una grua i hauran de pagar 600 euros de multa.

tracking