SEGRE

POLÍTICA

Tardà: "És evident que l’Estat espanyol és un estat democràtic"

Afirma que el de Catalunya "és un conflicte entre demòcrates"

Tardà:

Tardà: "És evident que l'Estat espanyol és un estat democràtic"EFE/Quique García

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exdiputat d’ERC en el Congreso Joan Tardà ha assegurat aquest dissabte que Espanya és "evidentment" un "estat democràtic", encara que ha qüestionat si "la qualitat democràtica" del país és "suficient" per resoldre la crisi catalana.

"És evident que l’Estat espanyol és un estat democràtic reconegut per la comunitat internacional i fins i tot per estats no democràtics", ha sostingut a Barcelona durant un debat en la IV Convenció Federalista organitzat per la Fundació Rafael Campalans -vinculada al PSC-, la Fundació Pablo Iglesias i la institució Friedrich-Ebert-Stiftung.

Segons Tardà, el de Catalunya "és un conflicte entre demòcrates", pel que ha instat a preguntar-se "si la qualitat democràtica d’Espanya és suficient i bastant excel·lent per encarar un repte que molts anomenen qüestió interna".

En aquest sentit, ha criticat els qui consideren l’independentisme "menys transcendent que altres problemes globals com l’enfonsi de l’estat social o les crisis humanitàries": "Com resoldran reptes molt més globals i urgents si no saben resoldre una qüestió que ells mateixos diuen que és domèstica?", ha assenyalat.

Tardà també ha instat a "fomentar la cultura del no-bloqueig" i del "diàleg sense condicions" perquè, ha asseverat, "el diàleg, el reconeixement al federalisme, a l’autonomisme i fins i tot a l’unionisme més recalcitrant són subsidiaris del dret a decidir".

tracking