SEGRE

PROTESTA NORMATIVA

Unes 2.500 persones es mobilitzen contra la 'llei Aragonès'

Cap de la manifestació contra la ‘llei Aragonès’.

Cap de la manifestació contra la ‘llei Aragonès’.BLANCA BLAY/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 2.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, es van manifestar ahir al centre de Barcelona contra el projecte de llei de contractes de serveis a les persones que prepara la Generalitat, la denominada llei Aragonès, al considerar que “privatitza serveis públics” com la sanitat o l’educació a l’externalitzar-ne la gestió cap a empreses privades no sotmeses a escrutini públic.

La portaveu de la plataforma Aturem la Llei Aragonès, Elva Tenorio, va declarar que el projecte de llei genera alarma social ja que afecta més de 250 serveis públics i converteix en “clients” persones amb drets. “No és una manifestació qualsevol. És la primera vegada que ajuntem serveis socials, sanitat i educació, perquè això contamina i canvia el model de les generacions futures”, va explicar la portaveu, metge de professió.

Així ho van explicar al final del recorregut de la manifestació amb la lectura d’un manifest unitari en el qual s’exigeix també a ERC i tots els grups parlamentaris que donen suport a la llei que “aturin el setge contra els serveis públics catalans”.

L’acció d’ahir s’emmarca dins d’una campanya de mobilització que la plataforma, formada per prop de cent col·lectius, entitats i moviments contraris a l’aprovació d’aquesta llei, ha impulsat en els últims mesos i que ha intensificat aquesta setmana.

tracking