SEGRE

POLÍTICA

Mor a Brussel·les l'exeurodiputat d'UDC Francesc Gambús als 45 anys

Gambús va exercir com a eurodiputat en el PPE fins 2019

Mor a Brussel·les l'exeurodiputat d'UDC Francesc Gambús als 45 anys

Mor a Brussel·les l'exeurodiputat d'UDC Francesc Gambús als 45 anysACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exeurodiputat d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC) Francesc Gambús ha mort la matinada d’aquest dissabte a Brussel·les (Bèlgica) als 45 anys, ha informat el Partido Popular Europeo (PPE) en un comunicat.

Gambús va exercir com a eurodiputat en el PPE fins 2019, des de juliol d’era el cap del gabinet de l’eurodiputada del PP Rosa Estaràs i anteriorment havia estat Director General de Relacions Exteriors de la Generalitat entre 2011 i 2014; regidor de Comerç i Consum en l’Ajuntament de Badalona (Barcelona) entre 2010 i 2011, i assessor d’UCD a l’Eurocambra i de CiU al Congrés dels Diputats.

El secretari general d’Units per Avançar i exlíder d’UDC, Ramon Espadaler, ha lamentat la mort de Gambús, amb qui va compartir "projecte polític, il·lusions i compromís durant molts anys al si d’UDC", i ha enviat una abraçada a l’esposa, fills i pares de l’exeurodiputat.

A l’inici del consell d’Units d’aquest dissabte, els càrrecs del partit presents en la sessió han guardat un minut de silenci en record de Gambús, amb qui molts havien treballat durant diversos anys, ha informat la formació.

També han transmès les seues condolences l'ex president de la Generalitat Carles Puigdemont, el líder del PSC, Miquel Iceta; la portaveu del PP en el Parlament Eurpeo, Dolors Montserrat; l’eurodiputat de Catalunya En Comú Ernest Urtasun, i el portaveu de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, entre d’altres.

tracking