SEGRE

POLÍTICA MANIFEST CONSERVADOR

Boris Johnson promet executar el Brexit abans que finalitzi el mes de gener

Boris Johnson mostra el manifest conservador sobre el Brexit.

Boris Johnson mostra el manifest conservador sobre el Brexit.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre britànic, el conservador Boris Johnson, va prometre aquest diumenge executar el Brexit abans de finals de gener del 2020, amb motiu de les pròximes eleccions generals avançades al Regne Unit, previstes per al 12 de desembre. “És el moment de girar full al dubte, als retards i a la divisió dels últims anys i començar un nou capítol en la increïble història d’aquest país, el millor lloc sobre la terra”, va dir el líder tory abans de la presentació oficial del manifest del partit a West Midlands.

Pel que fa a la sortida del país del bloc comunitari, el programa conservador conté la promesa de tornar l’acord del Brexit al Parlament abans d’aquest Nadal, si els conservadors surten elegits amb majoria a les urnes. L’objectiu de Johnson és que aquest pacte el ratifiquin els diputats abans del pròxim 31 de gener.

Segons va explicar, la reintroducció al desembre del projecte de llei del Brexit –que ja va superar la segona lectura en el tràmit parlamentari l’octubre passat– seria un “regal primerenc de Nadal” per a aquells votants cansats del procés. “Quan les famílies s’asseguin a menjar el gall dindi aquest Nadal, vull que gaudeixin de la temporada festiva sense l’aparentment interminable drama del Brexit”, va indicar Johnson.

tracking