SEGRE

IMMIGRACIÓ ENTITATS

L''Open Arms', en estat “crític” després d'un altre rescat

Salva 73 persones i un altre vaixell basc, l’‘Aita Mari’, 78 més || Itàlia va oferir un port segur per al vaixell català ahir a la nit

Imatge del tonyinaire basc ‘Aita Mari’ que, amb l’‘Open Arms’, espera permís per poder atracar.

Imatge del tonyinaire basc ‘Aita Mari’ que, amb l’‘Open Arms’, espera permís per poder atracar.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ONG Open Arms va assegurar ahir que la situació a bord del vaixell és “crítica” després de rescatar 73 persones fa tres dies, per la qual cosa ha sol·licitat un port segur on desembarcar. Així ho va manifestar el cap de missió a bord de l’Open Arms, Riccardo Gatti, que va assenyalar que la situació a bord és “crítica” a causa de l’estat de salut de les persones rescatades i al “fort temporal”. Encara que l’ONG va afirmar haver sol·licitat “reiteradament” port segur on desembarcar, les autoritats responsables “no hi han accedit”. No obstant, ahir a última hora Itàlia va oferir un port segur a l’Open Arms per desembarcar els 62 immigrants que quedaven a bord del vaixell després que evacuessin onze d’ells hores abans. De les 73 persones rescatades, hi ha quatre dones, nens de tres i quatre anys i 24 menors sols.

Entre les persones rescatades hi havia “casos de xoc traumàtic, cremades de segon i tercer grau, ferides de bala, hipotèrmia greu i deshidratació”, segons va informar l’ONG. Un altre vaixell que espera que li assignin un port segur és el tonyinaire basc Aita Mari, que ha rescatat setanta-vuit persones i que ha hagut d’anar fins a Sicília per refugiar-se del temporal d’aquests dies al Mediterrani.

tracking