SEGRE

POLÍTICA EUA

Trump enfurisma la Xina per la postura sobre Hong Kong

Firma la llei de Democràcia que recolza les protestes || Anuncia un diàleg amb els talibans en una visita sorpresa a l’Afganistan

Donald Trump.

Donald Trump.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president nord-americà, Donald Trump, va firmar ahir la llei de Drets Humans i Democràcia a Hong Kong, una normativa que recolza les protestes a la regió administrativa especial xinesa. Com era previsible, aquesta decisió no va ser ben rebuda per part del gegant asiàtic, que va prendre aquesta acció com una intromissió en els assumptes interns del país.

“He firmat la legislació per respecte al president xinès, Xi Jinping, per la Xina i per la gent de Hong Kong”, va anunciar el magnat novaiorquès, que també va donar el vistiplau a un segon projecte de llei que prohibeix l’exportació de material com gasos lacrimògens, gas pebre, bales de goma i pistoles elèctriques per al control de les protestes a Hong Kong.

Pequín, que ja havia avisat els Estats Units sobre la seua intromissió a l’excolònia britànica i dilluns va convocar l’ambaixador americà a la Xina, Terry Branstad, en senyal de protesta, va amenaçar de “prendre mesures” si EUA continua immiscint-se en Hong Kong.

“Instem els Estats Units que no segueixin pel camí equivocat o la Xina prendrà contramesures i els EUA hauran d’assumir totes les conseqüències”, va afirmar el ministeri d’Afers Estrangers xinès.

Aquest frec a frec entre les dos grans potències podria afectar les negociacions que tots dos països mantenen des de fa mesos per aconseguir arribar a un acord comercial que posi fi a la guerra econòmica que mantenen des de fa més d’un any.

D’altra banda, el mandatari nord-americà, que va realitzar per sorpresa la seua primera visita com a president a l’Afganistan, va afirmar la seua intenció de reprendre el diàleg de pau amb els talibans i es va mostrar confiat a poder arribar a un “acord” per posar fi a la guerra en aquest país. L’anunci arriba després d’una reunió amb el seu homòleg afganès, Ashraf Ghani, i gairebé tres mesos després de trencar les negociacions amb el grup insurgent arran d’un atemptat a Kabul.

tracking