SEGRE

NEGOCIACIÓ PARTITS

ERC no té pressa a negociar la investidura i Sánchez descarta presentar-se sense suports

Els socialistes confien a formar Govern abans de Nadal || Asens i el PNB insten els republicans a avançar en el diàleg mentre que el Partit Popular assegura que no té por a unes terceres eleccions

En vigílies de la constitució del Congrés, ahir hi va haver jornada de portes obertes.

En vigílies de la constitució del Congrés, ahir hi va haver jornada de portes obertes.CONGRESO DE LOS DIPUTADOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària general adjunta d’ERC, la lleidatana Marta Vilalta, va advertir ahir que no tenen “cap pressa” per arribar a un acord amb els socialistes per a la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern central. En aquest sentit va assegurar, l’endemà de la primera presa de contacte amb els negociadors del PSOE, que les posicions de les dos formacions estan “molt allunyades”. Així, va demanar als de Sánchez un compromís “ferm i explícit” amb una taula de negociació per resoldre el conflicte polític a Catalunya. “El que volem és que hi hagi aquests compromisos, que hi hagi aquest reconeixement del conflicte, la voluntat per resoldre’l, que això sigui de veritat”, va explicar en declaracions a TV3, a la qual cosa va afegir que els socialistes, amb tot, van mostrar “voluntat d’escoltar i de parlar”. “Això és el que havíem trobat més a faltar en aquests mesos”, va concloure. Mentrestant, la portaveu del Govern central en funcions, Isabel Celaá, va avisar que Sánchez no anirà a la investidura si no té garantits per avançat els suports necessaris. La socialista, que va manifestar que les negociacions amb ERC “avancen”, va subratllar que encara confien a poder formar un nou Govern abans de Nadal. En aquesta línia, el líder d’En Comú Podem, Jaume Asens, va instar els d’Oriol Junqueras a investir Sánchez i aprofitar “l’oportunitat política” d’un Executiu bicolor de PSOE i Unides Podem. També hi va insistir el diputat del PNB Aitor Esteban, que va dir que si la investidura no es materialitza “com més aviat millor, hi ha un risc evident de no fer res”. Per altra banda, fonts del PP van asseverar que mantindran el no a Sánchez fins al final i que no temen noves eleccions. Inés Arrimadas, cara visible de Cs després de la marxa d’Albert Rivera, va instar el PSOE a explorar un pacte amb els “constitucionalistes”.

Amb tot, Josep Borrell va assegurar que, malgrat convertir-se en el cap de la diplomàcia europea, no canviarà la seua opinió sobre l’independentisme. “M’estremeixo quan sento que ser català és incompatible amb ser espanyol”, va remarcar.

tracking