SEGRE

POLÍTICA TRIBUNALS

Cs denuncia Torrent per permetre votar la resolució anul·lada pel TC

Santi Vila nega que Rajoy volgués aplicar el 155 encara que es convoquessin eleccions i diu tenir-ne “proves” || Marlaska qüestiona el funcionament de les euroordres

Els cantaires es van reunir ahir de nou per reclamar la llibertat dels presos del procés.

Els cantaires es van reunir ahir de nou per reclamar la llibertat dels presos del procés.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutadans va denunciar ahir a la Fiscalia Superior de Catalunya el president del Parlament, Roger Torrent, i altres membres independentistes de la Mesa, Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado, per permetre que la setmana passada es debatés i votés la resolució conjunta de JxCat, ERC i la CUP que havia estat parcialment anul·lada pel Tribunal Constitucional. El text que es va debatre i vot, que va ser modificat pels partits a través d’esmenes, pretenia ser una resposta conjunta de les tres formacions a la sentència del Tribunal Suprem per l’1-O. També s’hi feia al·lusió al dret a l’autodeterminació i es reprovava la monarquia.

A la denúncia, firmada pel president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, i per la portaveu, Lorena Roldán, la formació taronja denuncia “maniobres” de Torrent i els membres independentistes de la Mesa del Parlament, malgrat haver estat advertits pel TC.

Per la seua part, Torrent va respondre que reivindicarà “fins a les últimes conseqüències la llibertat d’expressió” dels diputats i no deixarà que “la censura entri al Parlament”.

En un altre ordre de coses, l’exconseller Santi Vila va negar que l’expresident del Govern central Mariano Rajoy volgués aplicar l’article 155 de la Constitució encara que el llavors president del Govern, Carles Puigdemont, optés per convocar eleccions. Vila va assegurar tenir “proves” de “ministres que deien parlar en nom de Rajoy” que “van en línia contrària” del que diu ell al seu llibre de memòries. D’altra banda, el ministre d’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, va assegurar que les euroordres podrien “funcionar molt millor” i va considerar que és necessari avançar en “una consciència clara” de l’espai europeu de llibertat, seguretat i justícia. Per la seua part, Puigdemont va lamentar que el Govern de Justin Trudeau al Canadà consideri que organitzar un referèndum és “un crim” i per això no el deixi viatjar a aquell país.

Finalment, la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, va apostar per fixar el preu que pot suposar assolir la independència a Catalunya i preguntar a la població si està disposada a pagar-lo.

tracking