SEGRE

ENERGIA ACORDS

Moscou estreny les seues relacions amb Pequín amb un nou gasoducte

Videoconferència en la qual apareix el lider xinès Xi Jinping.

Videoconferència en la qual apareix el lider xinès Xi Jinping.EFE/EPA/MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rússia va començar ahir a subministrar gas natural a la Xina a través del gasoducte Força de Sibèria, pel qual exportarà al veí país més d’un bilió de metres cúbics de gas natural en els propers 30 anys, que li reportaran uns 363.208 milions d’euros en aquell període.

Els presidents de Rússia, Vladímir Putin, i Xina, Xi Jinping, van inaugurar per videoconferència el gasoducte, un projecte que va suposar inversions d’uns 49.938 milions d’euros als dos costats de la frontera. “El contracte firmat pels nostres països el 2014 ha estat el més gran en la història del sector gasístic nacional”, va dir el cap del Kremlin, que va ressaltar que la posada en marxa del Força de Sibèria “eleva la cooperació russoxinesa en l’àmbit de l’energia a un nou nivell qualitatiu”.

Segons Putin, aquest contracte, subscrit entre la gasística russa Gazprom i la petrolera xinesa CNPC, atansa el compliment de la meta que s’han plantejat Moscou i Pequín d’elevar per al 2024 a 200.000 milions de dòlars els intercanvis comercials entre els dos països.

En vigílies de la inauguració del gasoducte, Gazprom va precisar que a través del Força de Sibèria s’exportarà a la Xina 5.000 milions de metres cúbics de gas natural el primer any i preveu subministrar anualment 38.000 milions de metre cúbics de gas natural durant 30 anys, volum que planeja assolir el 2025.

tracking