SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Un home assassina la seua dona al Prat i s'entrega als Mossos

La novena víctima del 2019 a Catalunya

La plataforma Marea Lila Lleida va realitzar ahir una marxa silenciosa contra la violència masclista.

La plataforma Marea Lila Lleida va realitzar ahir una marxa silenciosa contra la violència masclista.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 36 anys i origen rus va ser assassinada ahir presumptament per la seua parella sentimental, un home de 44 i nacionalitat espanyola, que després del crim es va entregar als Mossos d’Esquadra en una comissaria del Prat del Llobregat.

Els fets van ocórrer cap a les deu del matí, quan la Policia Local va alertar els Mossos que havia localitzat el cos sense vida d’una dona amb signes de violència, en concret lesions d’arma blanca. Hores més tard la seua parella, que era buscada pels agents per la seua possible implicació en els fets, es va presentar a la comissaria, on va ser detingut com a autor del crim. La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra va obrir una investigació per aclarir el succés, que podria haver estat motivat per una baralla entre els dos, ja que els veïns van apuntar que van sentir una discussió. La dona rebia atenció jurídica i psicològica des de l’estiu passat per part del Servei Municipal d’Atenció a les Dones i també havia estat atesa per Acció Social, encara que no constava cap denúncia prèvia per violència masclista, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Si es confirma el crim masclista, serien 53 les dones assassinades per les seues parelles o ex en el que va de 2019 a Espanya i 9 a Catalunya.

La Policia arresta un home per apunyalar la seua exparella davant dels dos fills menors d’edat

D’altra banda, un home va ser detingut després d’apunyalar la seua exparella en presència dels seus dos fills menors a Pontevedra. Un veí, alertat pels crits de la dona que va aconseguir sortir al portal, va ser el que va donar la veu d’alarma. En aquest cas ja existien denúncies prèvies per violència de gènere.

La plataforma Marea Lila Lleida va realitzar ahir una marxa silenciosa en repulsa a les agressions masclistes.

tracking