SEGRE

FRANÇA MOBILITZACIONS

El carrer passa comptes amb Macron

Trens i vols anul·lats a França per la vaga indefinida que va arrancar ahir contra la reforma de les pensions || Incidents entre policies i manifestants a París

La policia antiavalots francesa s’enfronta a París a manifestants en una protesta contra els plans de reforma de les pensions.

La policia antiavalots francesa s’enfronta a París a manifestants en una protesta contra els plans de reforma de les pensions.REUTERS / GONZALO FUENTES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vaga indefinida convocada des d’ahir dijous per diversos sindicats contra la reforma de les pensions promoguda pel president francès, Emmanuel Macron, va treure al carrer milers de persones en una trentena de ciutats, entre les quals la capital, París, on es van registrar a la tarda enfrontaments entre manifestants radicals i forces de seguretat.

El metro de París amb prou feines va operar sota mínims, igual que el servei ferroviari, en què només va circular un de cada deu trens de llarga distància. L’empresa estatal SNCF preveu que el trànsit de trens es vegi també afectat avui. Per la seua part, l’autoritat d’aviació civil va confirmar l’anul·lació del 20 per cent dels vols als principals aeroports de la regió metropolitana de París i a diversos aeròdroms regionals. L’aturada també es va notar en el sistema educatiu, ja que gairebé la meitat dels professors van secundar la crida sindical.

La mobilització social deriva de la reforma de les pensions plantejada per Macron, que aspira a unificar els més de quaranta esquemes contemplats actualment per un únic marc que, segons el president, afavoriria la igualtat entre els treballadors. Entre les preocupacions dels sindicats figura que el càlcul de les pensions es faci en virtut dels ingressos obtinguts durant tota la vida laboral.

tracking