SEGRE

MIGRACIÓ TRAGÈDIA

Moren 63 migrants intentant arribar a les illes Canàries

El caiuc, provinent de Gàmbia, va naufragar a prop de Mauritània || A l’embarcació viatjaven entre 150 i 180 persones joves

Quatre migrants van aconseguir ahir arribar a les illes Chafarinas i van ser traslladats a Melilla.

Quatre migrants van aconseguir ahir arribar a les illes Chafarinas i van ser traslladats a Melilla.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 63 migrants van morir ahir després que la pastera en la qual provaven d’arribar a les illes Canàries naufragués al davant de les cotes de Nouadhibou, a Mauritània. Segons va informar el Govern de Mauritània, a bord de l’embarcació viatjaven entre 150 i 180 persones, majoritàriament joves d’entre 20 i 30 anys, que havien sortit feia una setmana des de Gàmbia amb la intenció d’arribar a les Canàries, però l’embarcació va naufragar a uns 25 quilòmetres de la costa al quedar-se sense combustible.

Les autoritats locals i ACNUR van assistir vuitanta-tres ocupants que van aconseguir arribar a la costa nedant després de la tragèdia, i van ser ells els que van donar detalls del naufragi. Deu dels supervivents van haver de ser ingressats en estat greu. Les autoritats rastregen la zona del naufragi per mirar de recuperar els cadàvers del mar, entre els quals hi ha almenys set dones i una nena. Per la seua part, quatre migrants van aconseguir arribar les illes Chafarinas i van ser traslladats a Melilla, i d’altra banda pastera amb 50 persones a bord va ser rescatada per Salvament Marítim al mar d’Alborán. La totalitat dels ocupants eren homes d’origen subsaharià.

tracking