SEGRE

REFORMES MANIFESTACIONS

Embussos de 620 quilòmetres a França per la vaga

Contra la reforma de pensions de Macron

Els trens es van col·lapsar al circular sols un 30% dels habituals.

Els trens es van col·lapsar al circular sols un 30% dels habituals.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França va viure ahir un caos circulatori amb cues de fins a 620 quilòmetres de retencions a causa de les protestes que es van iniciar dijous contra la reforma del sistema de pensions proposada pel Govern d’Emmanuel Macron i que afecten principalment el transport públic.

Durant la cinquena jornada de vaga només van circular un 20 per cent dels trens d’alta velocitat, llarg recorregut i rodalies de París, i un 30 per cent dels regionals, i al metro parisenc deu de les setze línies van estar tancades.

Això va provocar grans embussos tant a les estacions ferroviàries com a les carreteres. A la capital francesa es van registrar retencions de fins a 620 quilòmetres, una cosa que no havia passat des de feia cinc anys.

La Confederació General de Treballadors (CGT), Solidaris i Força Obrera (FO), així com sindicats estudiantils, van fer una crida a continuar amb les manifestacions avui, el dia previ a la presentació per part del primer ministre, Édouard Philippe, de la totalitat del projecte del Govern. Per la seua banda, Macron i el seu equip només s’obren a cedir en els temps de l’aplicació, oferint una transició més lenta.

tracking