SEGRE

PANORAMA

Greta Thunberg, "persona de l'any" per a la revista Time

La foto de Greta a la portada de la revista va acompanyada del titular "El poder de la joventut"

Portada de la revista Time, amb Greta Thunberg com a

Portada de la revista Time, amb Greta Thunberg com a "persona de l'any"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’adolescent sueca Greta Thunberg, que ha mobilitzat protestes a tot el món sobre el canvi climàtic, va ser elegida com "la persona de l’any" per la revista Time.

La foto de Greta a la portada de la revista va acompanyada del titular "El poder de la joventut", i la revista va recordar que "Thunberg va començar una mobilització mundial faltant a l’escola".

"A partir d’agost de 2018, va passar dies acampant davant el Parlament suec amb un cartell en el qual es llegia: 'Vaga escolar pel clima'".

Des d’aleshores, Greta "ha parlat davant de caps d’estat en les Nacions Unides, s’ha reunit amb el papa, ha discutit amb el president d’Estos Unidos i ha inspirat 4 milions de persones perquè s’unissin en una vaga global pel clima el 20 de setembre".

"Aquesta va ser la manifestació més gran pel clima en la història humana", va afegir la revista.

Greta, de 16 anys d’edat, ha passat de ser "una militant solitària amb un cartell pintat a mà a ser qui ha encoratjat els pobles a més de 150 països a sortir al carrer en defensa del planeta que compartim".

"Els canvis significatius rares vegades passen sense la força d’individus influents i el 2019 la crisi existencial de la Terra va trobar una d'aquestes persones en Greta Thunberg. 

En altres categories de la seua selecció de figures més prominents de l’any que acaba, Time va elegir la cantant Lizzo com l’"artista de l’any", i el seleccionat nacional de futbol d’Estats units com a "atletes de l’any".

En la categoria de defensors o custodis de l’any, Time va distingir els funcionaris públics dels Estats Units, i va il·lustrar l’article amb alguns dels testimonis que van declarar davant del Congrés en la investigació encaminada a sotmetre a judici polític el president d’Estat Units, Donald Trump.

En la categoria d’empresari o empresària de l’any, la distinció de Time es va dirigir a l’executiu principal de la companyia Disney, Bob Iger.

tracking