SEGRE

SUCCESSOS PARRICIDI

Una dona assassina suposadament les seues dos filles de 5 i 6 anys i se suïcida a Girona

Les petites, que estaven sense escolaritzar, van ser trobades al domicili familiar pel pare amb signes de violència || La progenitora es va llançar a l’AP-7 i va morir al ser atropellada per un camió

La nenes van ser trobades pel seu pare al domicili familiar al tornar de treballar.

La nenes van ser trobades pel seu pare al domicili familiar al tornar de treballar.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos nenes de 5 i 6 anys van ser ahir trobades pel seu pare assassinades al domicili familiar situat al municipi de Vilobí d’Onyar (Girona). Els Mossos d’Esquadra van iniciar una investigació per aclarir si la mare de les petites, que es va suïcidar llançant-se a l’AP-7 des d’un pont poc després dels assassinats, podria ser l’autora del doble parricidi.

Els fets van succeir ahir al migdia, quan els serveis d’emergència van rebre l’avís d’un home que havia trobat les seues dos filles mortes a casa, situada a la carretera de Caldes, al tornar de treballar, amb signes evident de violència. Poca estona després va arribar l’avís sobre un accident registrat a l’AP-7 al seu pas per Salt.

Els Mossos investiguen si una aixada trobada al lloc del crim va ser l’arma homicida

El TSJC confirma que no existien denúncies per violència entre els progenitors

Els testimonis van assegurar que una dona, la mare de les nenes, va aparcar el cotxe en una cuneta i es va llançar a l’autopista, on va ser atropellada per un camió. A més també van afegir que la dona portava la roba tacada de sang. Fins al lloc dels fets es van traslladar diverses ambulàncies i un helicòpter medicalitzat que va traslladar la presumpta parricida en estat crític a l’hospital Josep Trueta de Girona, on va ser operada d’urgència i va morir poc després.

El cap de l’Àrea d’Investigació Criminal dels Mossos a Girona, Carles Martínez, va assenyalar que després d’entrar al domicili on van ser trobades les dos menors els agents no “tenen cap dubte” que les dos petites van patir una “mort violenta”. Segons fonts de la investigació, els Mossos d’Esquadra estudien com a principal hipòtesi que la dona va matar les seues dos filles i posteriorment es va suïcidar.

També investiguen si una aixada trobada durant la inspecció ocular del domicili familiar podria ser l’arma utilitzada per cometre el doble crim.

La família, d’origen espanyol, residia a la localitat gironina des del 2014, encara que no tenien gaire relació amb els veïns. La filla gran havia assistit al col·legi algun curs, però actualment les dos menors es trobaven sense escolaritzar i era la seua progenitora qui els impartia classes a casa.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), no existia cap antecedent judicial de violència entre els progenitors de les dos petites ni tampoc els serveis socials havien estat alertats de cap problemàtica en la família.

En un comunicat, l’ajuntament de Vilobí va expressar el seu condol per l’horrorós infanticidi i va mostrar la seua “ràbia” pels “fets tristos i lamentables” ocorreguts a la localitat, pels quals va decretar tres dies de dol oficial, en el qual se suspenen tots els actes previstos, la majoria relacionats amb La Marató de TV3 que se celebra aquest cap de setmana, i va demanar “màxim respecte per a la família”.

El consistori també ha convocat per avui a les 11 del matí un minut de silenci per mostrar el seu rebuig dels fets. El jutjat número 2 de Santa Coloma de Farners (Girona) es va fer càrrec del cas i va decretar el secret de sumari.

La nenes van ser trobades pel seu pare al domicili familiar al tornar de treballar.

La nenes van ser trobades pel seu pare al domicili familiar al tornar de treballar.ACN

tracking