SEGRE

ALEMANYA LABORAL

Angela Merkel alerta de la fuga d'empreses per falta de personal

Defensa la seua llei sobre immigració de treballadors qualificats

Angela Merkel.

Angela Merkel.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cancellera alemanya, Angela Merkel, va advertir ahir dissabte que el país s’arrisca a una fuga d’empreses per la falta de treballadors qualificats per omplir el buit de talent. “Sabem que moltes empreses estan buscant amb urgència treballadors qualificats”, va explicar Merkel en el seu discurs setmanal.

“Per això és necessari que ens esforcem a aconseguir prou especialistes. Altrament, les empreses hauran de migrar i és l’últim que volem”, va afegir Merkel.

Si fa quinze anys el problema era un atur de cinc milions de persones, en l’actualitat Alemanya no compta amb prou mà d’obra qualificada, no només en l’àmbit acadèmic sinó també en les professions “pràctiques”, va destacar la cancellera.

És per això que la cancellera va defensar la seua futura llei sobre immigració de treballadors qualificats, que entrarà en vigor l’1 de març i pretén solucionar aquest problema amb rapidesa perquè “no hi ha cap empresa que tingui èxit sense prou treballadors qualificats”.

En el marc de la UE, Merkel va explicar que “si bé és convenient que explotem el nostre potencial intern”, també va defensar la necessitat de portar a Alemanya empleats d’altres països del bloc europeu, que s’afegeixin als 2,5 milions de ciutadans de la UE treballant al país.

Merkel va concloure amb una recomanació: que hi hagi un “flux fluid d’informació” des de les empreses alemanyes cap als països en els quals es disposa de professionals. “I hi ha d’haver claredat”, va finalitzar, “quant als requisits previs que s’apliquen per treballar o per realitzar una formació a Alemanya”.

tracking