SEGRE

REGNE UNIT POLÍTICA

Londres sotmetrà divendres que ve a votació l'acord del Brexit

El Partit Laborista culpa la BBC de la derrota de Corbyn

Boris Johnson.

Boris Johnson.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern del Regne Unit va confirmar ahir que l’Acord de Retirada que planteja la ruptura amb la Unió Europea es presentarà divendres a la Cambra dels Comuns, ja amb una composició que afavoreix de forma clara la doctrina del primer ministre, Boris Johnson.

El Partit Conservador, amb Johnson al capdavant, va aconseguir la setmana passada una majoria absoluta que li permetrà tirar endavant aquest acord, segons el qual el Regne Unit podrà abandonar el bloc comunitari a finals de gener. Complir amb aquest termini, de fet, va ser una de les grans promeses del líder tory.

Aquest acord, que inclou certs canvis en relació amb el text negociat en el seu dia pel Govern de Theresa May, el va rebutjar a l’octubre la Cambra dels Comuns, que aleshores va veure precipitada l’aprovació d’un text qüestionat tant per l’oposició com per un grup de conservadors dissidents. Un portaveu de Downing Street va informar ahir de la nova data de votació, en unes declaracions davant de periodistes en què també va reiterar la confiança del Govern en la pròxima firma d’un acord comercial a llarg termini amb la UE, segons la BBC.

Per la seua banda, un dirigent del Partit Laborista, Andy McDonald, va assegurar que mitjans com la BBC “han tingut part de culpa” en la derrota de la formació a les eleccions parlamentàries de la setmana passada, per haver “demonitzat” el seu líder, Jeremy Corbyn, que per ara únicament s’ha limitat a anunciar que no es presentarà de nou com a candidat.

tracking