SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

El jutge otorga a Urdangarin un permís de quatre dies

Per estar en segon grau i tenir bona conducta || La decisió arriba després que la Fiscalia emetés un informe favorable

Inaki Urdangarin.

Inaki Urdangarin.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cunyat de Felip VI, Iñaki Urdangarin, podrà finalment passar part del Nadal a casa després que el Jutjat de Vigilància Penitenciària número 1 de Valladolid acceptés ahir el permís de quatre dies que li va concedir el dia 5 de desembre passat la junta de tractament de presons del centre penitenciari de Brieva, a Àvila, on compleix una condemna de cinc anys i deu mesos pel cas Nóos.

La decisió del jutjat va arribar després que la Fiscalia emetés un informe en el qual assenyalava que no s’oposava a la proposta d’Institucions Penitenciàries al considerar que Urdangarin compleix els requisits legals per poder disfrutar de permisos. El primer és haver complert una quarta part de la condemna, una cosa que va fer a finals del mes de novembre, i el segon tenir bona conducta. En la seua resolució el magistrat argumenta que l’article 47.2 de la Llei Orgànica General Penitenciària, en relació amb l’article 154 de Reglament, estableix que “es podran concedir, com a preparació per a la vida en llibertat, permisos de sortida de fins a set dies de durada amb un màxim de 36 a l’any als interns de segon grau”, sempre que el reclús hagi complert la quarta part de la condemna i amb un informe favorable de presons que assegura que ha tingut una bona conducta.

Des del mes de setembre passat, el cunyat del rei, que va ingressar a la presó el 18 de juny del 2018, pot sortir del centre penitanciari dos dies a la setmana amb un temps màxim de vuit hores al dia per realitzar tasques de voluntariat en una ONG d’atenció a persones amb discapacitat. Una mesura amb què es pretén evitar la desocialització que comporta la solitud d’estar intern.

El magistrat encara té pendent resoldre la sol·licitud del marit de la infanta Cristina per ampliar de dos a tres dies aquestes sortides autoritzades. El maig del 2021, quan ja hagi complert la meitat de la condemna, Urdangarin també podrà sol·licitar que se li concedeixi el tercer grau.

tracking