SEGRE

POLÍTICA ECONÒMICA

Nova pròrroga del pressupost del Govern a l'espera d'un acord

La Generalitat encara treballa amb els comptes aprovats per a l’any 2017

Un moment de la reunió d’ahir del Consell Executiu a Barcelona.

Un moment de la reunió d’ahir del Consell Executiu a Barcelona.GENERALITAT DE CATALUNYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va aprovar ahir el decret que estableix els criteris d’aplicació de la pròrroga dels Pressupostos del 2017 per al 2020 –ja que els del 2018 i 2019 no van entrar en vigor–, que serà vigent a partir de l’1 de gener a l’espera de si s’aproven els comptes de l’any que ve fruit de les negociacions obertes amb els comuns.

En roda de premsa posterior al Consell Executiu, la portaveu del Govern, Mertixell Budó, va explicar que el decret de pròrroga permet garantir el funcionament de l’administració i la prestació dels serveis públics a la ciutadania mentre no s’aprovin els nous comptes. Els pressupostos prorrogats compleixen els objectius d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera que fixa la normativa vigent.

Mentre duri la pròrroga pressupostària, les despeses del capítol 1 –despeses de personal– s’ajusten a les dotacions pressupostàries a 31 de desembre del 2019. A la resta de capítols –del 2 al 9–, es prorroguen els crèdits inicials del 2017, ajustats a l’estructura orgànica actual.

L’acord en matèria fiscal amb els comuns atansa la possibilitat que la Generalitat pugui tirar endavant uns nous comptes públics. L’acord entre el Govern i el grup parlamentari de CatECP inclou una modificació de l’IRPF, de l’impost de successions i patrimoni, d’habitatges buits i begudes ensucrades envasades. A més, passa per crear un nou impost a les empreses energètiques. En el cas de l’impost sobre la renda, s’augmenta la tributació per a les superiors a 90.000 euros i baixa per a qui ingressi fins a 12.000. La reforma fiscal permetria a la Generalitat ingressar 543 milions d’euros més a l’any.

El Govern obre 140 places per a l’Agència Tributària de Catalunya

El Govern català va aprovar ahir una oferta pública de 140 places a fi de reforçar la plantilla de l’Agència Tributària de Catalunya, en la qual treballen actualment 765 professionals. En concret, 120 places són per al cos tècnic de gestors tributaris i les vint restants corresponen al cos superior d’inspectors tributaris, que podran ser objecte de convocatòries parcials en un període de tres anys. Les convocatòries de selecció de l’any 2017 es troben a la recta final del procés.

tracking