SEGRE

UNIÓ EUROPEA

Brussel·les manté oberta la porta d’entrada a Londres

En una ‘carta d’amor’ del vicepresident de la Comissió || Diu que, malgrat el Brexit, el Regne Unit podrà tornar a la UE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident de la Comissió Europea (CE), l’holandès Frans Timmermans, diu al Regne Unit que “sempre serà benvingut” si decideix tornar a la Unió Europea després del Brexit, en una mena de carta d’amor a aquest país publicada ahir dijous a The Guardian.

En el text, Timmermans explica que sent que el Regne Unit forma part d’ell des que va anar a un col·legi britànic a Roma, per la qual cosa escriu com “un vell amant”, que coneix “les fortaleses i les debilitats” dels britànics.

“Sé que pots ser generós però també miserable. Sé que et creus que ets únic i diferent. I per descomptat que ho ets de moltes maneres, però potser no tant com et penses”, afirma.

Per al polític, tota la Unió Europea (UE) és com una família, on cada membre té les seues particularitats i diferències, que en els millors moments els fan més “pacífics i pròspers” i en els pitjors “es manipulen per instil·lar por, propagar superioritat i enfrontar un membre contra l’altre”.

A la seua “carta”, Timmermans diu que li “trenca el cor” que el Regne Unit hagi optat per deixar la família comunitària i anticipa que el país sempre dubtarà d’aquesta decisió, com abans també dubtava de la seua pertinença a la Unió Europea.

Considera que hauria estat millor que es mantingués en aquesta indecisió i que no era necessari “forçar l’assumpte”, perquè, al fer-ho, el Regne Unit s’ha infligit “un dany innecessari” i també a la resta del bloc.

Malgrat tot, el vicepresident de la Comissió es consola pensant que “els llaços familiars mai poden tallar-se” i es mantindran fins i tot després de la sortida del país del club europeu el 31 de gener vinent.

“Nosaltres no ens en anem i tu sempre seràs benvingut a tornar”, conclou Frans Timmermans a la publicació britànica.

tracking