SEGRE

INFRAESTRUCTURES TARRAGONA

La ruptura d'una canonada deixa sense proveïment d'aigua 63 pobles

Pel col·lapse d’un tub de formigó al costat de l’AP-7 a l’Ampolla || Ha provocat una avinguda que ha arrossegat vint-i-tres cotxes i mobiliari urbà

Els tècnics intentaven reparar ahir a contrarellotge la canonada de grans dimensions.

Els tècnics intentaven reparar ahir a contrarellotge la canonada de grans dimensions.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha tallat el subministrament als consorciats mentre repara a contrarellotge una canonada que va rebentar ahir a l’Ampolla (Baix Ebre). Es tracta de seixanta-tres ajuntaments i vint-i-sis indústries de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona. Molts municipis es proveeixen mentrestant de dipòsits i pous propis. A l’Ampolla, per la seua banda, s’han retirat vint-i-tres vehicles danyats i mobiliari que l’avinguda d’aigua provocada per la rebentada havia arrossegat a la zona del barranc de la Borrasca i s’estava netejant ahir el fang i arreglant els desperfectes. Segons va informar el CAT, la ruptura va ser causada pel col·lapse d’un tub de formigó pretensat al costat de l’AP-7 i s’han activat tots els recursos, materials, tècnics i personal per fer front a “la greu situació”.

“L’aigua baixava tan fort que s’ha emportat vehicles, contenidors i ha arrancat l’asfalt dels carrers però no hem de lamentar danys personals”, va explicar l’alcalde de l’Ampolla, Paco Arasa. “Ens hem aixecat per portar el nen al metge i l’havíem aparcat un metre i mig més amunt i ens hem espantat perquè no trobàvem el cotxe. Estava a sobre d’un altre”, va explicar Pedro Ginés. Havia comprat el vehicle feia cinc mesos i després de l’avinguda va quedar ple de vegetació i fang, amb el vidre davanter completament trencat així com les portes i els baixos. “Anirem als Mossos d’Esquadra per preguntar què podem fer perquè ara mateix no sé res i no sé ni què he de fer”, explicava consternat.

Els municipis busquen altres opcions, com subministrar-se dels pous propis

El CAT va tallar el subministrament a tots els consorciats perquè s’ha activat el protocol d’actuació d’emergència. Cada ajuntament ha hagut de posar en marxa recursos propis per proveir d’aigua els respectius municipis. Algunes poblacions s’estan proveint de pous i dipòsits propis i d’altres busquen alternatives.

Els tècnics intentaven reparar ahir a contrarellotge la canonada de grans dimensions.

Els tècnics intentaven reparar ahir a contrarellotge la canonada de grans dimensions.ACN

tracking