SEGRE

ACCIDENT AVIACIÓ

Moren els 176 ocupants d'un avió ucraïnès a l'estavellar-se a Teheran

Les restes de l’avió, que es va estavellar poc després d’enlairar-se.

Les restes de l’avió, que es va estavellar poc després d’enlairar-se.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els 176 ocupants d’un avió Boeing 737 de l’aerolínia ucraïnesa Ukraine International Airlines (UIA) van morir ahir després que l’aeronau s’estavellés al cap de pocs minuts d’enlairar-se des de l’aeroport internacional Imam Khomeini a Teheran. En un primer moment la portaveu de l’aeroport va explicar que l’aparell s’havia estavellat a causa que un dels motors s’havia incendiat “minuts després” d’enlairar-se. No obstant, l’aerolínia va assegurar que l’aparell havia passat una inspecció el 6 de gener passat i tot es trobava en ordre, motiu pel qual tant aquesta empresa com el govern ucraïnès mantenen totes les hipòtesis obertes sobre quina ha pogut ser la causa de la tragèdia, inclòs el fet que pugui tractar-se d’un atac amb míssils.

Dels 176 morts, 82 són ciutadans iranians, 63 són canadencs, onze són ucraïnesos, deu són suecs, quatre són afganesos, tres són alemanys i tres més, ciutadans britànics.

Després del sinistre, la companyia nord-americana Boeing va oferir ajuda a les autoritats iranianes. No obstant, l’organització de l’aviació civil de l’Iran va anunciar que no entregarà als EUA les caixes negres de l’avió en un moment de màxima tensió entre Washington i Teheran, que ha provocat que Rússia i els EUA no volin al país.

tracking