SEGRE

Puigdemont i Comín cobraran 70.000 euros en endarreriments per ser eurodiputats des de juliol

Carles Puigdemont i Toni Comín a l'entrada del Parlament europeu després de recollir les acreditacions definitives que els reconeixen com a eurodiputats el passat  6 de gener.

Puigdemont i Comín cobraran 70.000 euros en endarreriments per ser eurodiputats des de juliolACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l’exconseller Toni Comín cobraran gairebé 70.000 euros cadascú del Parlament Europeu en qualitat d'endarreriments de salaris i dietes per haver estat reconeguts formalment com a eurodiputats des del 2 de juliol de 2019. Cada eurodiputat té dret a un sou net de 6.824,85 euros mensuals i a dietes per a despeses generals amb un import de 4.513 euros cada mes. La institució comunitària pagarà aquests retards a ambdós líders independentistes amb caràcter retroactiu, segons han confirmat fonts parlamentàries.

Com que Puigdemont i Comín acumulen ja sis mesos de retard en els esmentats pagaments, cada un rebrà 68.027,10 euros en els propers dies només en concepte d'endarreriments. La institució abona aquests pagaments el dia 15 de cada mes, per la qual cosa la xifra total s’elevaria a 79.364 euros si els retards s’abonen juntament amb el pagament de gener.

Les dietes per a despeses generals estan destinades a cobrir les despeses tals com la gestió de les seues oficines i les despeses de telèfon, així com la compra i manteniment d’equips informàtics. El seu import es redueix a la meitat si el diputat no assisteix a la meitat de les sessions plenàries de cada any parlamentari sense justificació.

Per contra, el líder d’Esquerra Republicana (ERC), Oriol Junqueras, no podrà tenir accés a aquests emoluments malgrat que també ha estat reconegut com a eurodiputat per l’Eurocambra arran de la sentència de la Justícia europea sobre l’abast de la seua immunitat.

Els tres polítics independentistes van ser reconeguts dilluns passat com a eurodiputats en una comunicació administrativa de l’Eurocambra que assenyalava que la institució "prendrà nota" de l’esmentada condició a l’inici de la sessió plenària que comença aquest dilluns a Estrasburg (França).

Puigdemont i Comín podran participar en la mateixa després d’haver obtingut ja les credencials permanents.

tracking