SEGRE

POLÍTICA REACCIONS

ERC denuncia un “Brexit judicial” a Espanya i insta Brussel·les a reaccionar

Junqueras recorrerà i esgotarà “tots els camins viables” per poder exercir com a eurodiputat || “Europa dicta justícia, l’Estat dicta presó i persecució”, diu

Aragonès va criticar ahir la decisió del Suprem acompanyat de la plana major d’ERC.

Aragonès va criticar ahir la decisió del Suprem acompanyat de la plana major d’ERC.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, va acusar ahir el Tribunal Suprem de promoure un “Brexit judicial” després de rubricar la inhabilitació d’Oriol Junqueras com a eurodiputat, malgrat la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre la seua immunitat i la comunicació de l’Europarlament que li reconeixia l’estatus de membre de la Cambra. “La cúpula judicial ha situat l’Estat espanyol fora de la legislació europea”, va assegurar Aragonès, que va alertar de l’“autarquia judicial” espanyola i es va mostrar “preocupat” per la “deriva euroescèptica” de la judicatura de l’Estat. En aquest sentit, va lamentar que “el Suprem cregui que té impunitat per negar una sentència del TJUE que defensa drets democràtics”. “Si avui fan això amb Oriol Junqueras, demà ho faran amb qualsevol altre”, va avisar Aragonès.

Així les coses, va avançar que la defensa de Junqueras presentarà un recurs de súplica davant del Suprem perquè reconsideri la seua decisió d’executar la inhabilitació, mantenir-lo a la presó i impedir que viatgi a Estrasburg al ple del Parlament Europeu.

Aragonès demana al president de l’Eurocambra mesures perquè dilluns

A més, va afirmar que recorreran “tots els camins viables” perquè el líder d’ERC pugui ocupar el seu escó a l’Eurocambra. Arran d’això, va deixar clar que la Generalitat no obrirà les portes de la presó perquè Junqueras surti. “Especulacions, camins incerts o que directament ens porten al fracàs, nosaltres no els transitarem i no els tirarem endavant perquè no volem jugar amb una cosa tan important com és la llibertat d’una persona que està empresonada”, va indicar.

Acompanyat de la plana major d’ERC, també va demanar al president del Parlament Europeu, David Sassoli, que protegeixi la immunitat de Junqueras i que prengui mesures per assegurar la seua presència dilluns a Estrasburg.

El mateix Junqueras, des de Lledoners, va manifestar que “Europa dicta justícia i l’Estat, presó i persecució”. “Espanya està fora de la llei europea”, va concloure.

Dilluns el legislatiu comunitari ja va avalar la condició d’europarlamentari de ple dret de Junqueras, tot i que ara reexamina la seua decisió en vista dels arguments del Suprem.

Els lletrats de l’Eurocambra ja treballen en la rèplica al Suprem

Membres dels serveis jurídics del Parlament Europeu es van reunir ahir a la tarda per examinar la resolució del tribunal del procés sobre la inhabilitació d’Oriol Junqueras com a eurodiputat, de cara a adoptar una posició sobre aquest afer. Aquesta serà la que determini de moment si el republicà ha d’asseure’s o no a l’Eurocambra.

tracking