SEGRE

EUROPA MIGRACIÓ

Rescatats 237 migrants en aigües del Mediterrani

Onze morts a la costa turca

Open Arms espera port per desembarcar 118 persones.

Open Arms espera port per desembarcar 118 persones.OPEN ARMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vaixell de l’ONG espanyola Open Arms i el de l’alemanya Sea Watch es troben des de fa dos dies en espera d’un port per poder desembarcar després d’haver rescatat al Mediterrani central 118 i 119 migrants respectivament. “La humanitat no està perduda, la societat civil és aquí al mig del mar, enmig del no-res, faltarà saber si també està les administracions”, va afirmar ahir a les xarxes socials el fundador d’Open Arms, Òscar Camps, que es troba a bord, després d’haver rescatat en dos operacions 118 migrants.

També esperen una solució les altres 119 persones rescatades pel vaixell humanitari Sea Watch 3 el passat 9 de gener. Sea Watch 3 va denunciar que una de les barcasses que hi van assistir va veure passar dos vaixells que no els van prestar ajuda, com tampoc no ho va fer una llanxa de la Guàrdia Costanera maltesa que navegava per la zona.

D’altra banda, almenys 11 persones van morir a l’enfonsar-se dissabte a la nit una embarcació amb 20 persones a bord a la costa turca del mar Egeu. Les autoritats costaneres turques van assenyalar que l’accident va succeir a prop de la ciutat turca de Cesme i de l’illa grega de Quios.

tracking