SEGRE

Troben mort el treballador desaparegut després de l'explosió a la petroquímica de Tarragona

Els Bombers treballen en un altre dipòsit químic que s'ha vist afectat durant la nit

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers han localitzat el cadàver del treballador desaparegut després de l'explosió d'ahir dimarts a la petroquímica de Tarragona, amb la qual cosa s'eleven a dos les víctimes mortals per aquest succés, que va causar així mateix ferides a vuit persones, dues d'elles greus.

Segons han informat fonts sindicals, el mort és el cap de torn de la planta on es va produir l'explosió i posterior incendi en l'empresa Industrias Químicas del Óxido de Etileno (IQOXE), situada a La Canonja, en la qual en aquell moment estaven treballant unes 25 persones, de les 120 amb què compta la plantilla.

Els Bombers treballen aquest dimecres en un altre dipòsit químic diferent al que va explotar dimarts a la tarda a la Canonja. A més, segueixen refrigerant el tanc que va originar l'explosió, que encara crema.

Durant la nit han treballat una trentena d'unitats, i està previst el relleu de totes elles. En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat que l'explosió inicial ha provocat una fuita en aquest segon dipòsit, i els Bombers treballen per refredar-lo i perquè deixi de "convulsionar". Ha indicat que el material d'aquest segon tanc no és òxid d'etilè, en aquest cas, sinó que s'estaria parlant de propilè.

Els equips d'emergència estan en contacte amb experts en aquest tipus de substàncies químiques perquè donin pautes de com actuar.

La planta d'IQOXE a la Canonja, al Tarragonès, on dimarts es va produir una explosió, amb els raigs d'aigua dels Bombers.

La planta d'IQOXE a la Canonja, al Tarragonès, on dimarts es va produir una explosió, amb els raigs d'aigua dels Bombers.ACN

tracking