SEGRE

POLÍTICA PROCÉS

Autodeterminació i el final de la repressió, eixos del diàleg

Com a punt de partida en la negociació entre Executiu i Moncloa || Acord entre JxCat, Esquerra, CUP, ANC i Òmnium

L’eurodiputat Toni Comín hi va participar per videoconferència.

L’eurodiputat Toni Comín hi va participar per videoconferència.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Autodeterminació i la fi de la repressió amb l’amnistia, aquests van ser els punts que els partits i entitats sobiranistes (ERC, JxCat, CUP, ANC i Òmnium) van decidir ahir que s’hauran de tractar com a punt de partida a la taula de diàleg entre l’Executiu català i el Govern central per buscar una solució política al conflicte a Catalunya. Després d’una reunió de prop de dos hores, van acordar que aquests seran els mínims sobre els quals haurà de pivotar “la posició del Govern” català. Tot i que d’aquesta trobada no se’n va sortir amb un document pactat, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, va assegurar que davant de la “imminent” reunió de Pedro Sánchez amb Torra, aquest compta amb “el consens de tots els actors representats a la reunió”.

Més enllà dels mínims assolits, la divergència d’estratègies de cada grup polític es va fer evident. El més “escèptic” amb les negociacions va ser la CUP, que va assegurar que seguirà apostant per la “desobediència civil i institucional”. Per la seua part, des de JxCat van avisar que hauran de ser “cautelosos” respecte als resultats de les negociacions. El to més conciliador va ser el d’ERC, que va confiar que la taula pugui solucionar el conflicte de manera “democràtica”.

Marlaska cessa la seua cúpula per la gestió a Catalunya El ministeri d’Interior, liderat per Fernando Grande-Marlaska, va anunciar ahir el cessament de la secretària d’Estat de Seguretat, Ana Botella, i del director de la Guàrdia Civil, Félix Azón. En substitució de Botella, Marlaska ha nomenat el jutge Rafael Pérez, que fins ara era el cap de gabinet. Segons fonts ministerials, la sortida dels dos és, entre altres coses, pels errors de gestió en el desplegament policial efectuat a Catalunya durant els disturbis que van sorgir al conèixer-se la sentència del procés.

tracking