SEGRE

Treball va sancionar quatre vegades en els últims anys l'empresa de l'explosió de Tarragona

La Generalitat "anirà fins al fons" de la investigació arran del sinistre

Vista de la planta de l'empresa IQOXE de Tarragona.

Treball va sancionar quatre vegades en els últims anys l'empresa de l'explosió de TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Inspecció de Treball de la Generalitat va sancionar quatre vegades en els últims anys l'empresa IQOXE de Tarragona, de les quals tres van ser per aspectes relacionats amb la salut i la seguretat i l'altre amb les condicions de treball. Ara, arran del sinistre, que ha causat tres víctimes mortals –dues d'elles treballadors de l'empresa– s'han obert dos expedients més arran del sinistre, segons ha explicat el conseller de Treball Chakir el Homrani, que ha afegit que els inspectors del departament estan pendents de rebre l'autorització dels cossos d'emergències per accedir a l'interior de les instal·lacions. El conseller ha garantit que la Generalitat "anirà fins al fons" de la investigació, que ha pronosticat que serà llarga i "complexa".

Un jutjat obre diligències per les morts per l'explosió

El jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona ha obert diligències per les morts en l'explosió de la indústria IQOXE a la Canonja (Tarragonès). Fonts judicials han apuntat que la magistrada resta a l'espera de rebre i analitzar a fons informes de Mossos, Bombers, Protecció Civil o Inspecció de Treball per decidir si demana noves diligències i, si és el cas, investigar l'empresa per accident o per negligència. La investigació sobre les causes i les circumstàncies en què es va produir l'explosió al reactor serà clau per determinar la possible responsabilitat penal de l'empresa. Fonts jurídiques apunten que es podria atribuir homicidi imprudent a l'empresa si es detecten negligències o deficiències de manteniment o de seguretat a la planta.

Ja el dia de l'explosió, la magistrada titular del jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona va encapçalar la comissió judicial en les tasques d'aixecament dels cadàvers al pis de Torreforta on va impactar un projectil i a la mateixa planta afectada. La fiscalia també hi ha estat present, però no ha obert diligències pròpies en haver-hi ja una causa judicialitzada. Fonts judicials consultades per l'ACN han indicat que, si es detecten possibles deficiències o negligències de manteniment o en l'adopció de seguretat a la planta es podrien atribuir a l'empresa homicidis imprudents i lesions. A més, també es podria perseguir la companyia per suposats delictes contra els drets dels treballadors en cas que hagués incomplert la normativa de seguretat laboral.

tracking