SEGRE

POLÈMICA JUDICIAL

El CGPJ avala Dolores Delgado com a fiscal general

L’ajustat resultat de 12 vots a favor i 7 en contra denota la divisió a l’òrgan judicial

Carlos Lesmes.

Carlos Lesmes.RICARDO RUBIO / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va avalar ahir el nomenament de l’exministra de Justícia Dolores Delgado com a fiscal general de l’Estat amb dotze vots a favor i set en contra.

Al cap de poc més d’una hora de reunió, el ple es va limitar a constatar a l’informe que Dolores Delgado compleix els requisits que exigeix la llei per al càrrec –quinze anys d’exercici professional com a jurista de prestigi–, sense esmentar paraules habituals en aquests dictàmens, com mèrits ni idoneïtat del candidat.

Lesmes havia eliminat les paraules ‘idoneïtat’ o ‘mèrits’ per aconseguir el màxim consens possible

Segons fonts del CGPJ, hi va haver un vot particular discrepant al qual es van adherir diversos vocals i diversos vots concurrents, és a dir, que estan d’acord amb l’aval, però plantegen discrepàncies en la forma. A la reunió només es va votar la proposta del president del CGPJ, Carlos Lemes, que va decidir eliminar de l’informe les paraules “idoneïtat” o “mèrits” per aconseguir el màxim consens possible al ple en favor de la candidatura de Delgado, conscient que el bloc conservador, majoritari, qüestionava el nomenament.

Delgado supera d’aquesta manera el primer tràmit per arribar al capdavant de la Fiscalia General de l’Estat, ja que encara ha de comparèixer a la Comissió de Justícia del Congrés.

Aquest informe del CGPJ no és vinculant, però sí preceptiu, i les discrepàncies al ple posen de manifest la divisió a l’òrgan de govern dels jutges davant d’una candidatura qüestionada amb duresa per l’oposició parlamentària i part de la carrera fiscal.

D’altra banda, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, proposarà avui el nomenament de la subdelegada del Govern a Màlaga, María Gámez Gámez, com a nova directora de la Guàrdia Civil.

tracking