SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENT

Retiren l'òxid de propilè de la planta de Tarragona

Els bombers van acabar els treballs ahir de matinada || A partir de demà es retirarà la runa del complex

Pla general de la planta d’IQOXE, que dimarts passat va patir una explosió química.

Pla general de la planta d’IQOXE, que dimarts passat va patir una explosió química.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat van finalitzar durant la matinada de divendres a dissabte el transvasament de l’òxid de propilè que contenia el tanc del reactor afectat per l’explosió de dimarts passat, dia 14, a la planta d’IQOXE a Tarragona i la setmana que ve iniciaran les tasques de desenrunament. Segons van informar els Bombers de la Generalitat, cap a les 2.00 hores d’aquest dissabte es va acabar de transvasar l’òxid de propilè del tanc a una cisterna segura, una tasca que s’ha anat realitzant durant els darrers dos dies. Una vegada conclosa aquesta intervenció, els efectius dels Bombers tenen previst iniciar a partir de demà els treballs per extreure la runa dels edificis i infraestructures afectats per l’explosió, que segueixen escampats per la planta d’IQOXE de la Canonja, al costat de la ciutat de Tarragona.

El desenrunament facilitarà les inspeccions dels Mossos d’Esquadra i les autoritats judicials que investiguen l’explosió per indagar les causes de l’accident químic. Precisament, dijous passat agents de la policia catalana ja van acudir a la zona zero de l’explosió per dur a terme una primera inspecció, per ordre del jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona, que investiga el sinistre.

El desenrunament facilitarà les inspeccions de Mossos i altres autoritats per investigar l’explosió

Per la seua part, Protecció Civil mantindrà activada la fase d’alerta del pla d’emergències Plaseqcat, que fins divendres va estar actiu en nivell d’emergència, segons va informar ahir a la tarda la mateixa Generalitat.

Segons va explicar un dels bombers desplaçats per inspeccionar la planta química després del fatal accident, en el qual van morir tres persones i unes altres set van resultar ferides, “la imatge que et trobes quan arribes allà és impactant, perquè el nivell de destrosses és molt gran”. També van apuntar que l’edifici de control està “estructuralment molt danyat”.

tracking