SEGRE

PANORAMA

Trapero titlla de "barbaritat" el procés constituent i diu que mai va conèixer el projecte independentista

Ha qualificat de "barbaritat" les conclusions de la comissió del procés constituent

Trapero a l'Audiència Nacional:

Trapero a l'Audiència Nacional: "No tenia cap tipus de relació estreta amb el president"ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero ha assegurat aquest dilluns que mai va conèixer el projecte independentista del Govern presidit per Carles Puigdemont i ha arribat a qualificar de "barbaritat" les conclusions de la comissió del procés constituent que es va crear en el Parlament l’any 2016.

Així ho ha afirmat Trapero en resposta a les preguntes que li ha dirigit el fiscal Miguel Ángel Carballo durant el judici a l’Audiència Nacional, que s’ha reprès poc abans de les 16.00 hores després del descans per menjar. En aquest bloc, l’interrogatori del representant del Ministeri Públic s’ha referit a documents i actuacions que els partits polítics van impulsar els mesos anteriors al referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

"Va conèixer el projecte independentista o algú va sol·licitar la seua implicació?", ha volgut saber Carballo, a la qual cosa el major ha respost: "Ni el vaig conèixer ni se’m va exposar, ni se’m va consultar ni conec algú a qui se li hagués exposat una cosa similar".

Sobre la creació de la comissió sobre el procés constituent, Trapero ha subratllat que li va semblar una "barbaritat més de les moltes que s’estaven fent" en aquells anys i que suposava que la justícia "les aniria anul·lant", mentre si es cometia algun delicte, s’imputaria a les persones responsables.

El fiscal també ha preguntat a l’excap dels Mossos pel Llibre Blanc o el document Enfocats, els suposats fulls de ruta cap a la independència, sobre els quals ha assenyalat que la primera vegada que va sentir parlar-ne va ser quan va ser imputat.

tracking