SEGRE

POLÍTICA ENTREVISTA A TVE

Sánchez preveu reunir-se amb Torra a Barcelona a principis de febrer

La taula de diàleg estava prevista per tenir lloc al cap de quinze dies de formar-se Govern a Espanya || Avança pujades d’impostos a “aquells que més tenen”

Imatge d’arxiu del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez.

Imatge d’arxiu del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez.EDUARDO PARRA / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, proposarà al president de la Generalitat, Quim Torra, mantenir una reunió a Barcelona en la primera setmana de febrer, segons va anunciar ahir en una entrevista a TVE. Torra exigeix aquesta entrevista bilateral abans que es posi a caminar la taula de diàleg entre els dos governs pactada entre el PSOE i ERC en el seu acord d’investidura. Aquest acord establia que la taula de diàleg que ha de buscar una solució al “conflicte polític” a Catalunya s’hauria de constituir en els 15 dies següents a la formació del Govern espanyol, un termini que no es complirà si l’entrevista amb Torra no té lloc fins al febrer.

Sánchez va minimitzar el retard i ho va atribuir al fet que la taula de diàleg és amb el Govern, format per JxCat –que no va ser part de l’acord d’investidura– i ERC.

Espera poder acordar amb les forces polítiques els Pressupostos i que estiguin aprovats a l’estiu

El cap de l’Executiu va manifestar el seu compromís que aquesta sigui la legislatura del “diàleg territorial” i va avançar que es desplaçarà a totes les comunitats autònomes per entrevistar-se amb tots els presidents autonòmics, no només amb Torra.

Així mateix, va fer referència a l’acord programàtic sobre la pujada d’impostos i la reforma laboral assegurant que “nosaltres tenim un acord programàtic que diu que derogarem els aspectes més lesius”.

En matèria fiscal i salarial, va dir que “si hi ha d’haver justícia social, hi ha d’haver justícia fiscal, i això implica que, aquells que més tenen, més contribueixin a les arques públiques”. “Volem acabar la legislatura amb un salari mínim interprofessional situat en el 60% del sou mitjà del nostre país”, va matisar.

Sobre els Pressupostos Generals de l’Estat, va assenyalar que demanarà el suport de totes les forces parlamentàries i va explicar, en aquest sentit, que espera que estiguin aprovats abans que finalitzi aquest estiu. Quant a la polèmica del nomenament de Dolores Delgado com a Fiscal General de l’Estat, va criticar l’oposició sobre el seu comportament: “L’oposició ha de treballar sobre fets no sobre supòsits. El currículum de Lola Delgado és impecable.”

A més, va acusar la dreta de “treure’s conills de la màniga com el veto parental a Múrcia, que el treuen perquè no parlem de les coses que interessen a la ciutadania”.

tracking