SEGRE

EUA POLÍTICA

El Senat obre l''impeachment' més breu a un president dels EUA

Els demòcrates veuen un judici “manipulat”

Imatge de la façana del Capitoli, a Washington.

Imatge de la façana del Capitoli, a Washington.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Senat dels Estats Units va començar ahir el judici polític contra el president nord-americà, Donald Trump, en el que podria ser el procés de destitució més breu celebrat a la Cambra Alta en més d’un segle, d’acord amb les regles que va proposar el líder de la majoria republicana, el senador Mitch McConnell.

Malgrat les crítiques demòcrates, el líder dels republicans al Senat va posar sobre la taula unes regles per al judici polític que havien de ser sotmeses a votació en la jornada d’obertura i que impliquen una clara reducció del temps concedit als fiscals del cas –els set gestors demòcrates designats per la Cambra de Representants– i a la defensa legal del president Trump.

Les regles impliquen una reducció del temps per exposar els arguments a favor i en contra

Tant els set diputats demòcrates com els advocats designats per Trump, inclòs el conseller legal de la Casa Blanca, Pat Cipollone, comptaran amb vint-i-quatre hores en cada cas per exposar els seus arguments d’obertura en el judici polític, un temps que es repartirà entre dos jornades consecutives, una agenda que fa preveure que les sessions podrien allargar-se més de dotze hores cada una si cadascuna de les parts fa ús del temps concedit.

Els set legisladors demòcrates que faran de fiscals en el judici polític van denunciar que es tracta d’un procés “manipulat”, en resposta a la resolució dels republicans per establir les regles del que es coneix en anglès com a impeachment. “Aquest no és un procés per a un judici polític just. Aquest és un procés per a un judici polític manipulat. Aquest és el procés si no volen que el poble nord-americà vegi proves”, va dir el cap dels fiscals, Adam Schiff, president del Comitè d’Intel·ligència de la Cambra Baixa.

tracking