SEGRE

ESDEVENIMENTS POLÈMICA

El Mobile es queda a Barcelona i descarta contactes amb Madrid

El congrés de telefonia preveu deixar a la capital catalana un impacte econòmic de 492 milions || Colau insta Ayuso a demanar perdó per les seues declaracions

El conseller delegat de GSMA, amb el tinent d’alcalde i el director de la Fira de Barcelona.

El conseller delegat de GSMA, amb el tinent d’alcalde i el director de la Fira de Barcelona.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mobile World Congress es quedarà a Barcelona. Així ho va ratificar ahir el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, que va dissipar els dubtes sobre si el congrés de telefonia mòbil s’acabaria traslladant a Madrid, després que així ho insinués la presidenta de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso. “Estem a Barcelona des del 2006 i aquí ens quedarem en el futur”, va asseverar Hoffman durant la roda de premsa de l’esdeveniment, que té previst celebrar-se a la capital catalana entre el 24 i el 27 de febrer. El conseller delegat va negar que tingués contactes amb la comunitat de Madrid i va assegurar que fins al 2023, que és quan expira el contracte firmat amb Barcelona, continuaran celebrant el congrés a la capital.

Sota el lema “Connectivitat intel·ligent sense límits”, el congrés d’aquest any espera atreure més de 110.000 assistents i 3.000 expositors, que preveuen que tinguin un impacte econòmic a la ciutat de prop de 490 milions d’euros. Des de la primera edició del MWC a Barcelona l’any 2006, el congrés ha generat per a Barcelona un impacte econòmic al voltant de 5.300 milions d’euros i 12.820 llocs de treball temporals.

Després de la presentació de Hoffman, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va assegurar que la ciutat continuarà “treballant des de la cooperació i posant els objectius comuns davant dels partidistes” i va convidar Ayuso a disculpar-se amb “la mateixa celeritat amb què es va expressar fa uns dies”.

En aquests mateixos termes es va expressar l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, que va defensar que “la feina ben feta i el diàleg institucional donen els seus fruits” i va recordar amb referència a les declaracions de la presidenta de Madrid que “la política de venda de fum i confrontació només dóna titulars efímers”.

Per la seua part, el vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado (Cs), va assegurar que no se sentia disgustat que el MWC es mantingui a Barcelona i va assenyalar que espera “que així ho faci per molts anys” i va assenyalar que Madrid sempre estarà obert a oferir-se a acollir “tant el Mobile com qualsevol altre congrés que tingui la intenció d’abandonar Espanya”.

tracking