SEGRE

POLíTICA

Torrent convoca dilluns la Mesa del Parlament per abordar la situació de Torra

Torrent convoca dilluns la Mesa del Parlament per abordar la situació de Torra

Torrent convoca dilluns la Mesa del Parlament per abordar la situació de TorraEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, ha convocat a la Mesa del Parlament dilluns a les 12:30 hores, poc abans que comenci el ple en el qual es constatarà si Quim Torra continua com a diputat després que el Suprem manés complir l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) sobre la seua inhabilitació.

Fonts parlamentàries han explicat que en aquesta reunió s’abordaran, entre altres coses, les peticions de Ciutadans i del PPC perquè s’executi l’ordre de la JEC, que va ordenar retirar l’acta de diputat autonòmic a Torra per la "incompetència sobrevinguda" derivada de la condemna per desobediència que pesa sobre ell per no retirar a temps símbols partidistes en període electoral.

També és factible que el PSC aprofiti per demanar una vegada més que els lletrats del Parlament redactin un informe per determinar si la situació de Torra ha canviat després que el Suprem rebutgés suspendre de forma cautelar l’ordre de la JEC.

Torrent ha descartat demanar de "motu proprio" aquest nou informe, però en la Junta de Portaveus de dimecres passat va obrir la porta a fer-ho si la Mesa del Parlament l’hi demanava.

tracking