SEGRE

CORRUPCIÓ POLÍTICA

Anticorrupció demana imputar el síndic de greuges en el 3% per suborn

Va viatjar a la final de la Champions pagat per un empresari del cas 3%

Rafael Ribó.

Rafael Ribó.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia anticorrupció ha demanat al jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata que iniciï els tràmits per investigar per un delicte de suborn el síndic de greuges, Rafael Ribó, per un viatge que va realitzar al costat de la seua filla a la final de la Lliga de Campions el 2015 a Berlín pagat per un empresari imputat en el cas 3%. En l’escrit, Fiscalia destaca que, segons les factura descobertes per la Guàrdia Civil, aquell viatge va costar 39.900 euros que va pagar l’empresari Jordi Soler, que ha confessat que va entregar diners a fundacions de l’antic Convergència Democràtica de Catalunya a canvi de contractes d’obres públiques. I afegeix que el síndic es va beneficiar del viatge malgrat no tenir una relació amb l’empresari que justifiqués la seua invitació, ni la de la seua filla.

Per la seua part, el magistrat va respondre que ha acordat citar com a investigat pel mateix delicte l’empresari que va pagar el viatge a Berlín com a pas previ a decidir si dirigeix les actuacions contra Ribó. A més va oferir al síndic la possibilitat de personar-se i aportar proves de forma voluntària sobre el viatge. Després de les acusacions, Ribó es va defensar dient que ja va donar explicacions sobre aquest viatge al Parlament.

Al contrari, el grup de Cs va assegurar que es reunirà amb la resta de forces de l’oposició per activar el mecanisme de substitució del síndic.

tracking