SEGRE

SUCCESSOS TRAGÈDIA

El sisme a Turquia ja ha segat 29 vides

Prop de 1.500 persones estan ferides després que el terratrèmol de magnitud 6,5 provoqués l’ensorrament d’almenys una trentena d’edificis a la zona est del país

Vista aèria de part dels edificis que es van esfondrar a Turquia amb els equips de salvament provant de rescatar els sepultats.

Vista aèria de part dels edificis que es van esfondrar a Turquia amb els equips de salvament provant de rescatar els sepultats.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 29 persones van perdre la vida i 1.500 van resultar ferides a causa del terratrèmol de magnitud 6,5 que divendres a la nit va sacsejar l’est de Turquia. A més, les autoritats calculen que un altre centenar estan desapareguts sota la runa, ja que una trentena d’edificis es van ensorrar a causa de la tremolor. La majoria dels ferits, segons van informar les autoritats, es trobaven a la ciutat d’Elazig, al municipi de Sivrice, on es va situar l’epicentre del terratrèmol. El dia d’ahir centenars d’especialistes van treballar durant tota la jornada en la tasques de rescat.

Fins a la nit, els equips de salvament van aconseguir rescatar amb vida un total de 45 persones d’entre la runa, encara que dos d’elles, una mare i el seu fill, van morir a l’hospital hores després. Les autoritats turques van distribuir milers de tendes de campanya, mantes i paquets de menjar per a les persones les cases de les quals estan danyades, i a Elazig es van condicionar poliesportius, biblioteques i altres instal·lacions públiques per acollir els qui no van poder tornar a la seua llar.

Així mateix, un equip d’especialistes va inspeccionar els col·legis de la regió per determinar si estaven danyats o si podien continuar utilitzant-se per a les classes. El sisme va provocar també danys en una presó de dones que van haver de ser trasllades a altres centres penitenciaris.

El president turc, Recep Tayyip Erdogan, es va traslladar fins a la ciutat d’Elazig, on va assegurar que s’estan prenent totes les precaucions “necessàries” per superar el terratrèmol, perquè es produeixin les menors pèrdues possibles i per garantir la seguretat dels ciutadans. Durant la visita també va expressar les seues condolences als familiars de la víctimes, va visitar els ferits i va participar en un funeral en el qual fins i tot va portar el taüt.

tracking