SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Un home de 81 anys mata la seua dona a Lugo i després se suïcida

Una néta va localitzar els cadàvers en un poble del municipi d’A Pastoriza || Tercer crim masclista en una setmana i sisè en el que va d’any a Espanya

Minut de silenci ahir a l’ajuntament d’A Pastoriza després de decretar dos dies de dol pel crim.

Minut de silenci ahir a l’ajuntament d’A Pastoriza després de decretar dos dies de dol pel crim.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un home de 81 anys va matar dissabte la seua dona, de 79, i tot seguit es va suïcidar al tirar-se per la finestra de l’habitatge en el qual els dos vivien a A Pastoriza (Lugo). Fonts de la delegació del Govern van explicar que va ser una néta de la parella que, passades les 20.00 hores de dissabte, va acudir a la casa, situada a la parròquia de Crecente, i va localitzar els cossos. Pel que sembla, la dona va ser trobada morta a l’interior de l’habitatge amb un fort cop al cap, que podria ser la causa de la mort. Així mateix, el cadàver de l’octogenari va ser trobat a l’exterior de la casa. Possiblement, indiquen fonts pròximes a la investigació, va intentar tallar-se amb un ganivet i tot seguit es va precipitar per una finestra per treure’s la vida.

Des de la delegació del Govern a Galícia es va informar que no constava cap antecedent de maltractaments ni mesures cautelars en la parella. El succés s’investiga com un cas de violència masclista, així que, en cas que es confirmi com a tal, seria el primer del 2020 a Galícia i el sisè de tot Espanya.

L’alcalde d’A Pastoriza, Primitivo Iglesias, va convocar ahir un ple extraordinari urgent per decretar dos dies de dol oficial pel crim. Iglesias va qualificar el succeït de “terrible tragèdia” que “ningú no s’esperava” i que ha sorprès tots els veïns. “Era una família coneguda” a l’entorn del municipi, “ell era un home molt respectat i la seua dona també”, va argumentar. A més a més, el primer edil es va referir a la parella i va explicar que “ella es cuidava d’ell com el nen dels seus ulls, no li faltava de res” i, segons explica, “ell corresponia”.

El president del Govern, Pedro Sánchez, va expressar ahir a través de Twitter la seua condemna a la violència de gènere: “aquest horror que no cessa”, va escriure, després de conèixer-se el succés mortal a A Pastoriza, el tercer en una setmana. “Tres assassinats masclistes en una setmana. No hi ha paraules que puguin transmetre el dolor i la condemna a aquest horror que no cessa”, va assenyalar el president al seu compte a la xarxa social. Al tuit, Sánchez també va subratllar la “fermesa” davant la violència de gènere “perquè us volem vives”.

tracking