SEGRE

Torra convocarà eleccions després de l'aprovació dels pressupostos

El president del Govern diu que la legislatura ja no té "recorregut polític" pel "deteriorament" de la confiança entre JxCat i ERC

El president de la Generalitat, Quim Torra, en un moment de la seua declaració institucional.

El president de la Generalitat, Quim Torra, en un moment de la seua declaració institucional.Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, anunciarà la data de les eleccions quan el Parlament hagi aprovat els pressupostos de 2020. Així ho ha explicat en la declaració institucional d'aquest dimecres al migdia a la Galeria Gòtica de Palau. Torra ha assegurat que la legislatura ja no té "més recorregut polític si no es refà la unitat i la lleialtat", després del "deteriorament" de la confiança entre JxCat i ERC. El president ha insistit que els catalans han de tenir un Govern que els representi "fidelment" i que "no defalleixi" en els "embats" d'un Estat que no ha deixat de ser "autoritari i repressor". Torra ha afegit que té la "responsabilitat i determinació" d'explorar la "voluntat real" del govern espanyol per a una negociació "de debò", de cara a la reunió que mantindrà amb el president Pedro Sánchez, dijous que ve a Barcelona.

El Govern té previst aprovar aquesta tarda a les 15.00 hores el projecte pressupostari pactat amb els comuns i que té, per tant, prou suport per ser aprovat pel Parlament, després d'una tramitació que sol allargar-se dos mesos, encara que la seva aprovació definitiva haurà d'esperar molt probablement un altre mes més, fins que el Consell de Garanties Estatutàries es pronunciï sobre els recursos de l'oposició.

DOCUMENT | Declaració institucional del president de la Generalitat

tracking