SEGRE

TRIBUNALS AGRESSIÓ SEXUAL

Presó per difondre una foto de la víctima de La Manada

Condemnat a 2 anys i un dia per publicar la seua cara a Twitter || També haurà d’indemnitzar la noia amb 6.000 € per danys

Imatge d'arxiu de tres dels cinc membres de `La Manada'.

Imatge d'arxiu de tres dels cinc membres de `La Manada'.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un Jutjat de Pamplona ha condemnat un home val·lisoletà a una pena de dos anys i un dia de presó com a autor d’un delicte de revelació de secrets i un altre contra la integritat moral per publicar una foto de la víctima de La Manada a Twitter. A més haurà de pagar una multa de 4.600 euros i indemnitzar la noia amb 6.000 euros pel dany moral causat. No obstant, la sentència no és ferma i hi pot haver recurs en contra.

El post, publicat el 6 de desembre del 2017, mostrava una imatge del sumari del cas en el qual es veia el rostre de la noia mentre era agredida per José Ángel Prenda, un dels cinc condemnats a 15 anys de presó. A més, la imatge anava acompanyada amb la frase “la noia suposadament violada per #LaManada ha demanat que no es difongui aquesta imatge perquè potser pensem que només era una golfa borratxa”. El missatge, segons va indicar el jutge, va provocar fins a les 17.25 hores del dia 7 de desembre que es compartís 16 vegades, que fos marcada amb un like 13 vegades i va generar 64 comentaris. La sentència explica que, “a conseqüència de l’esmentada publicació la víctima es va sentir ridiculitzada i avergonyida” i va témer ser “identificada com la víctima de l’agressió sexual ocorreguda als San Fermines del 2016”, fet que la va obligar a “abandonar els seus estudis universitaris, i fins i tot a marxar, durant una temporada, a viure a l’estranger”. Segons afegeix, “familiars i coneguts de la denunciant, que no coneixien la seua condició de víctima en aquest procediment, la van reconèixer”.

La Fiscalia de Barcelona demana 2,5 anys per a un altre home que va difondre imatges de la víctima

Aquest no era l’únic cas obert relacionat amb la víctima, ja que la Fiscalia de Barcelona demana dos anys i mig de presó per a un altre home que va difondre diverses imatges de la noia a les xarxes i que està sent investigat per un delicte contra la integritat moral de la víctima. A més, fa uns mesos va ser condemnat a un any i mig de presó el creador del web El tour de La Manada, que proposava de visitar el trajecte que van seguir els condemnats a Pamplona.

tracking