SEGRE

CAS VILLAREJO TRIBUNALS

L'expresident del BBVA veu frívoles les acusacions pel 'cas Villarejo'

Va afirmar davant del jutge que només intervenia als contractes “de 50 milions cap amunt” || L’expolicia: “Sense gent del CNI, dubto que haguéssim pogut fer la feina”

Imatge de l’expresident del BBVA Francisco González.

Imatge de l’expresident del BBVA Francisco González.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de BBVA Francisco González va titllar de “frívola” l’“absoluta falta de rigor” en les acusacions “tan greus” abocades sobre la seua persona, l’“absència total” de proves que les sustenten i la “inexplicable” manca d’arguments jurídics.

Així ho manifesta González en un comunicat remès pocs dies després de l’aixecament del sumari de la peça separada número 9 de la causa Tàndem, en la qual és investigat per presumptes delictes de suborn i revelació de secrets pels contractes entre l’entitat bancària i el comissari jubilat José Manuel Villarejo durant 13 anys i per import superior a 10 milions d’euros. Segons explica ell, hi ha una “absoluta” falta de rigor en les acusacions. Partint del que es coneix del sumari, creu que l’escrit de la Fiscalia Anticorrupció es basa en “simples indicis i fins i tot meres conjectures, així com en opinions i declaracions de tercers, que estan en una posició de defensar la seua pròpia situació personal”.

González denuncia que hi ha una “absoluta” falta de rigor en les acusacions contra ell

González recorda que va acudir de forma voluntària a l’Audiència Nacional el 18 de novembre passat, donant una “complerta i detallada” resposta a les preguntes del jutge d’instrucció Manuel García Castellón, i dels fiscals anticorrupció Miguel Serrano i Ignacio Stampa.

En la declaració davant del jutge, per a ell, els contractes com el de Villarejo, per 10.2 milions, eren un assumpte “absolutament menor”, perquè el president només intervenia en els contractes “de 50 milions cap amunt”.

Per la seua part, el comissari jubilat i en presó provisional José Manuel Villarejo va declarar davant del jutge que “responsables” del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) li van prometre que li donarien “un cop de mà” després que el cap de seguretat del BBVA Julio Corrochano li encarregués intentar frenar l’assalt de Sacyr al banc el 2004. És més, va arribar a dir que sense ells dubta que s’hagués pogut fer la feina.

En aquesta causa es jutja una trama ideada, segons assenyala el fiscal, per Pineda després de ser creada el 1986 per enriquir-se i que va intensificar a partir del 2012 al finançar i utilitzar Manos Limpias per extorsionar bancs, caixes d’estalvis i empreses exigint-les quantitats milionàries a canvi de retirar acusacions en causes judicials i de no publicar informacions desfavorables.

Pineda s’enfronta a una petició de la Fiscalia de 118 anys i cinc mesos de presó.

Pineda nega extorsions d’Ausbanc a bancs i a la infanta ? El president de l’Associació d’Usuaris de Serveis Bancaris (Ausbanc), Luis Pineda, va negar ahir durant la celebració del judici que utilitzés aquesta entitat i el sindicat Manos Limpias per extorsionar bancs i la infanta Cristina i va mantenir que va ser el BBVA el que va voler destruir-lo a ell.

tracking