SEGRE

PANORAMA

Torra exigeix que la taula de diàleg acabi amb data per al referèndum

Afirma que el camí de la independència és “absolutament irreversible” || Reclama la presència d’un mediador internacional durant les trobades entre governs

El president Torra (centre), ahir després d’una recepció a alcaldes de la Catalunya Nord.

El president Torra (centre), ahir després d’una recepció a alcaldes de la Catalunya Nord.TWITTER/@QUIMTORRAIPLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar ahir, només 24 hores després de la seua reunió amb el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que del diàleg entre l’Executiu central i la Generalitat el que hauria de sortir és una data per celebrar un referèndum sobre independència a Catalunya perquè “els ciutadans puguin decidir sobre el seu futur democràticament i pacíficament”. En una entrevista oferta a l’agència Reuters, el cap de l’Executiu va assegurar que el camí cap a la independència és “absolutament irreversible”. Va anunciar que la setmana vinent té previst convocar una reunió amb els partits i entitats independentistes en què els explicarà el que va tractar-se en la trobada amb el president i proposarà acordar que hi hagi un mediador internacional a la taula de diàleg, cosa que dijous va recolzar el Parlament però que Sánchez va rebutjar després de la reunió. Torra espera poder consensuar una posició comuna de l’independentisme de cara a la taula de diàleg prevista per a aquest mateix mes.

D’altra banda, també va demanar al conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, que convoqui com més aviat millor la Comissió Bilateral, després que aquest digués que optava per fer-ho després de la taula de diàleg.

tracking