SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Borràs planta el TS i obliga a demanar el suplicatori

Rebutja declarar per la suposada concessió de contractes a dit || El Tribunal ha d’obtenir permís del Congrés al ser diputada

Imatge d’arxiu de la portaveu de JxCat Laura Borràs.

Imatge d’arxiu de la portaveu de JxCat Laura Borràs.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, no va anar ahir a declarar al Tribunal Suprem, que la investiga pels suposats delictes de prevaricació i malversació, per la presumpta adjudicació irregular a un amic de divuit contractes per valor de 259.863 euros quan era al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Aquesta plantada, anunciada dijous, va fer que el Tribunal es plantegés iniciar els tràmits per demanar al Congrés el suplicatori de Borràs, ja que és aforada.

La diputada de Junts va presentar un escrit en el qual va comunicar que “no necessita acudir personalment” al Suprem perquè considera que ja està “completament informada” gràcies a la difusió “massiva” que es va fer de la interlocutòria en què es va acordar obrir causa contra ella. A més, també va instar el tribunal a demanar el suplicatori i li va recordar que l’article 71.2 de la Constitució Espanyola estableix que “durant el període del seu mandat els Diputats i Senadors gaudiran així mateix d’immunitat i només podran ser arrestats en cas de flagrant delicte”. “No podran ser inculpats ni processats sense la prèvia autorització de la Cambra respectiva”, va concloure. Hores abans va explicar a través del seu compte de Twitter que aquesta decisió ve motivada pel fet que assistir a declarar “implicaria validar totes les irregularitats que fa més d’un any estic denunciant”. A més, va assenyalar que aquesta causa no hauria existit mai si ella “no fos una coneguda independentista”. El Suprem havia citat Borràs ahir perquè hi anés de forma “voluntària” per ser informada de les diligències obertes contra ella i prendre-li declaració en qualitat d’imputada.

Borràs diu que anar a declarar hauria estat validar les irregularitats que se li imputen

Aquesta compareixença voluntària és un tràmit marcat per llei que s’ofereix habitualment a tots els aforats. En cas del seu rebuig, el magistrat instructor pot proposar a la sala penal la tramitació d’un suplicatori al Congrés per obtenir permís per interrogar-la, una cosa que pot tardar fins a dos mesos. Per això, Cs va instar la cambra a no dilatar el procés.

tracking